Cu cât s-a vândut un pulover purtat de Volodimir Zelenski la întâlnirea cu președintele SUA. Suma uriașă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cu cât s-a vândut un pulover purtat de Volodimir Zelenski la întâlnirea cu președintele SUA / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Cu cât s-a vândut un pulover purtat de Volodimir Zelenski la întâlnirea cu președintele SUA / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Află în articol cu cât s-a vândut un pulover purtat de Volodimir Zelenski la întâlnirea cu președintele SUA, Joe Biden.

În timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă, prima sa călătorie în afara Ucrainei devastate de război, liderul ucrainean a ținut un discurs într-un pulover lejer, verde kaki.

De la începutul războiului, fie la reședința sa din Ucraina, într-un buncăr sau în apropierea frontului, ținuta lui Zelenski a fost diferită față de costumul negru tipic și îmbrăcămintea elegantă pe care le-a purtat ani la rând, înainte de război. Aspectul mai dur al președintelui ucrainean a fost observat și miercuri, iar politicienii americani l-au recompensat cu aplauze zgomotoase și complimente pentru aspectul său, scrie Business Insider.

Miercuri, 21 decembrie, Zelenski s-a întâlnit cu Joe Biden, cerându-i omologului său mai mult ajutor militar și umanitar pentru țara sa devastată de invazia rusă. Președintele ucrainean a împărtășit, de asemenea, un mesaj special de laudă la adresa lui Joe Biden din partea unui soldat ucrainean și a cerut ajutor suplimentar de la Congresul SUA.

Discursul lui Zelenski a atras admirația americanilor, acesta fiind aplaudat în picioare minute în șir. Și, în timp ce ținea discursul, președintele ucrainean purta un alt pulover M-TAC, o companie de îmbrăcăminte din SUA, care s-a făcut remarcată de când Ucraina a intrat în război cu Rusia.

Cu cât s-a vândut un pulover purtat de Volodimir Zelenski

În luna mai, puloverul a devenit atât de popular încât vânzătorul a epuizat stocul, promițând doar că va reaproviziona magazinele în urma unei "victorii" ucrainene. Unul dintre puloverele M-TAC ale lui Zelenski a fost scos la licitație în Londra pentru 11.000 de dolari.

La începutul lunii decembrie, președintele ucrainean a declarat, într-un interviu pentru Financial Times, că va continua să poarte noua sa ținută, fără a mai purta costum, până când se termină războiul. El a adăugat atunci că își va păstra și barba deocamdată. În timpul războiului, liderul ucrainean a purtat și un tricou cu un meme care batjocorește trupele ruse, de la un brand creat de un fost jurnalist ucrainean.

Membrii Congresului SUA au luat notă și de alegerile vestimentare ale lui Zelenski. Republicanul Matt Gaetz, din Florida, care s-a opus ajutorului suplimentar pentru Ucraina și a rămas așezat în timp ce toți aplaudau în picioare, a complimentat adaptarea ținutelor liderului ucrainean din timpul războiului.

"Mi-au plăcut alegerile", a spus Gaetz, potrivit The Dispatch, care a adăugat că poziția sa cu privire la ajutorul Ucrainei nu a fost influențată de acest fapt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel