Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute: încearcă-l și nu vei regreta 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute - încearcă-l și nu vei regreta. Sursa - Pexels
Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute - încearcă-l și nu vei regreta. Sursa - Pexels
Avocado este un fruct cu gust de unt și poate fi procesat în nenumărate moduri. Fie într-o salata, fie ca o cremă tartinabilă sau ca masca de față, acest fruct are de toate. Singura problemă este că, rareori, avocado este comestibil imediat. De obicei, are nevoie de încă câteva zile pentru a se maturiza.

Cu acest truc poți mânca  avocado imediat ce l-au adus de la magazin. Problema cu avocado este că sunt rareori sunt coapte când le cumperi. Motivul este că în țările tropicale acestea fructe sunt recoltate înainte de a fi coapte pentru a putea fi transporte și depozitate. Dar un avocado necopt nu are  un gust atât de bun ca cel copt. Gustul unui avocado necopt este mult prea amar și trebuie să așteptați câteva zile înainte de a-l mânca.

Legume delicioase la cuptor, gata în 10 minute: rețeta pe care chiar și copiii o vor adora 

Cum îți poți da seama dacă un avocado este copt sau nu? E suficientă o singură privire! Deși sunt greu de evaluat, există un truc care îți va spune ce trebuie să știi. Tot ce trebuie să faci este să rupi codița. Dacă zona este închisă la culoare, atunci avocado nu este prea copt și va avea un gust prost.  Dacă zona este verde, avocado este perfect!  

Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez: trucul bunicii te va cuceri

Cu acest truc, avocado va fi copt în doar 10 minute. Și cum va funcționa? Cu ajutorul cuptorului. Înveliți fructele în folie de aluminiu și puneți-le în cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de zece minute. Un avocado mic va fi moale în doar 10 minute. Dacă este mai mare, poate dura mai mult, chiar și până la patruzeci de minute.

Cum se păstrează lămâile proaspete mai timp: ai nevoie de un borcan și o lumânare


Avocado trebuie apoi să se răcească  câteva minute înainte de a-l putea mânca. Trucul funcționează, deoarece căldura eliberează gazul etilenă din fructe. Acest gaz este responsabil pentru procesul de coacere, motiv pentru care avocado se coace mai repede la cuptor.

Totuși, vă sfătuim să folosiți avocado copt în rețete. De fapt, gătit la cuptor, i se poate schimba gustul. Dar acest truc este ingenios  pentru situații de urgență!

 

 

BONUS. Nu mai aruncați blugii vechi: transformați-i în ceva util și original 

 

Din ce în ce mai multe persoane se dedică reciclării creative. La urma urmei și aceasta este o artă, care ne permite să economisim mulți bani.

Reciclând haine învechite sau uzate, sau obiectele pe care nu le mai folosim, putem crea ceva nou și util fără să facem alte achiziții. Reutilizarea hainelor vechi poate fi destul de interesantă.

Putem recicla și obiecte pe care nu ne-am imaginat vreodată că le putem refolosi într-un mod creativ, cum ar fi becurile de sticlă care nu mai funcționează.

Curăță ușor recipientul pentru ulei: cu această metodă ieftină veți scăpa rapid de stratul de grăsime

În acest articol, veți vedea cum să reciclați blugii vechi, un articol vestimentar, pe care și femeile, și bărbații îl au în dulap. Denim-ul este o țesătură destul de robustă și durabilă. Cu toate acestea, de-a lungul anilor și în urma numeroaselor spălări, chiar și blugii se pot deteriora. În plus, se pot și decolora.

În cele din urmă, nu trebuie să uităm de tendințele modei. Chiar dacă avem blugi care sunt încă în stare bună, dar nu mai sunt la modă, cu greu îi vom purta.

Cearșafuri parfumate după spălare: cu acest truc mirosul va rezista mai mult timp

În loc să aruncăm o pereche de blugi, este bine să fim creativi. Să aflăm împreună ce putem crea. De obicei, din blugi se fac genți, covorașe sau pantaloni scurți. Noi vă sugerăm câteva idei foarte originale.

Ideea 1 - Te va încânta această idee dacă ești o persoană organizată. Poți crea un suport pentru creioane, pixuri, markere. Pentru asta ai nevoie de role de la hârtia igienică și conserve. Bucățile de blugi vor și cireașa de pe tort, căci cu ele vei da creației tale un aspect unic.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

Ideea 2 - Luați o pereche de blugi din denim vechi și creați din ei perne, păstrând buzunarele.   

Ideea 3 -  Creați suporturi pentru farfurie. Nu doar că nu vei arunca blugii, dar îți vei proteja și masa. În plus, e o idee foarte bună să folosești buzunarul pentru tacâmuri și gaica pentru șervețel.

Ideea 4 - Cu țesătura de blugi putem acoperi coperta agendelor și a cărților. Vom proteja caietul și, aplicând buzunarul din partea de sus, îl putem folosi pentru a introduce pixuri, creioane și lanterne pentru a le avea mereu la îndemână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel