CSM reacționează după declarațiile Elenei Udrea privind justiția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul afirmaţiilor făcute de Elena Udrea, în urma începerii urmăririi penale pe numele ei, de către procurorii anticorupţie.

VEZI ȘI: Udrea, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru colegii săi. Ce le-a cerut

În urma afirmaţiilor lansate în ultima perioadă, în spaţiul public, de către Elena Udrea, în cadrul cărora a făcut mai multe referiri la activităţi desfăşurate la nivelul DNA, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară.

"Ca urmare a afirmaţiilor lansate în ultima perioadă în spaţiul public de doamna Elena Gabriela Udrea, membru al Camerei Deputaţilor, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activităţi desfăşurate la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Consiliul Superior al Magistraturii solicită tuturor factorilor implicaţi să aibă în vedere faptul că sunt în desfăşurare proceduri judiciare şi este necesar să fie respectată obligaţia de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituţii fundamentale ale statului de drept", se arată în comunicatul transmis de CSM.

știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel