Data publicării:

CSM amână pentru a patra oară alegerea vicepreședintelui

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Secția pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a decis amânarea, pentru a patra oară, alegerea vicepreședintelui Consiliului. Conflictul din CSM se presupune că va fi menționat și în  Raportul pe Justiție care va fi prezentat în Comisia Europeană, miercuri, la Bruxelles.

Plenul CSM se reunește, miercuri, de la orele 15,00, pe ordinea de zi figurând și alegerea vicepreședintelui. Totuși acest lucru nu se mai poate face, deoarece Secția de judecători a CSM a decis ca eventualii candidați să nu-și mai poată depune candidatura chiar înaintea ședinței de plen, și să o facă într-un termen rezonabil. Nu s-a specificat care ar fi acel termen, dar s-a precizat că absolut toți candidații trebuie să-și depună proiectele cu minimum trei zile înainte de ședința secției din care fac parte.

Cum CSM are un președinte din rândul procurorilor, vicepreședintele va fi ales din rândul judecătorilor. Astfel că eventualii judecători care doresc să devină vicepreședinte trebuie să-și anunțe proiectul pe site-ul instituției cu trei zile înaine Secției de judecători, care, la rândul său trebuie să dezbată și ea aceste proiecte, înainte ca plenul să ia o decizie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel