Cseke Attila, în Dâmbovița la investițiile finanțate de Ministerul Dezvoltării. Ce spune Corneliu Ștefan, președintele CJ
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Vizită la Colegiul Național "Nicolae Titulescu" din Pucioasa
Vizită la Colegiul Național "Nicolae Titulescu" din Pucioasa
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrative, s-a aflat într-o vizită în județul Dâmbovița, unde primarii dâmbovițeni au avut ocazia să afle date și detalii legate de proiectele pe care Ministerul Dezvoltării le finanțează sau manageriază, a declarat Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița.

"Ziua de vineri a debutat, la #Târgoviște, cu inaugurarea Școlii Gimnaziale "Matei Basarab", investiție de aproximativ 22.000.000 de milioane de lei, bani europeni.

Cei 663 de elevi târgovișteni, dar și din comunele apropiate municipiului, au de acum o școală modernă, în care pot învăța în cele mai bune condiții.

Cinematograful #Independența a fost al doilea obiectiv târgoviștean vizitat. Acesta a fost realizat prin Compania Națională de Investiții, suma alocată fiind de peste 8.7000.000 de lei.

La sediul #ConsiliuluiJudețeanDâmbovița am organizat o întâlnire a ministrului Cseke Attila la care am invitat toți primarii dâmbovițeni, subiectele fiind programul național "Anghel Saligny", PNRR, dar și proiectele unităților administrativ-teritoriale aflate pe lista Companiei Naționale de Investiții.

Tot în #Târgoviște am vizitat Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, acolo unde lucrările de reabilitare și conservare a monumentelor sunt aproape finalizate.

Vizita în județ a continuat cu sala de sport din #Șotânga. Obiectivul, finanțat prin CNI, are o valoare estimată de aproximativ 10.000.000 de lei.

Următoarea oprire a fost în orașul-stațiune #Pucioasa, la Colegiul Național "Nicolae Titulescu". Reabilitatarea, modernizarea și dotarea instituției de învățământ s-au finanțat prin PNDL, suma alocată prin acest program ridicându-se la peste 16.000.000 de lei.

Piața Cartaxo se află în plină modernizare și extindere! Proiectul, în valoare de aproximativ 6.000.000 de lei, este finanțat prin CNI.

Vezi și: CCR a decis: accesul elevilor pe terenurile de sport din curtea școlii, în afara orelor de curs, este NECONSTITUȚIONAL

Traseul a continuat cu proiectul care privește reconversia și refuncționalizarea terenului din Lunca Ialomiței. La finalizarea lucrărilor, locuitorii din #Pucioasa, dar și din comunele apropiate, vor avea o bază de agrement modernă, care va include bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, iar pe timpul iernii va funcționa și un patinoar.

Ultima oprire a zilei a fost în #Moreni unde, alături de ministrul Cseke Attila, am inaugurat bazinul didactic de înot din municipiu. Pentru realizarea acestui bazin, CNI a asigurat 7.500.000 lei, iar municipalitatea a pus la dispoziție amplasamentul, dar a și contribuit cu sumele necesare racordării la rețelele de utilități publice.

La acestă vizită importantă pentru județul nostru ne-au fost alături vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, primarii Daniel Cristian Stan, Constantin Ana, Constantin Dinu, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban, Ioan Vulpescu, Radu Popa și Marian Țachianu, subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu-Adrian Neculaescu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, consilieri locali și județeni, precizează Corneliu Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel