CSAT, raport. Dezbatere în Parlament
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a emis anul trecut 192 de hotărâri, dintre care 138 au fost îndeplinite şi 52 se află în curs de îndeplinire. Acest lucru este specificat în Raportul de activitate al CSAT dezbătut marţi de Comisiile pentru apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Potrivit unui comunicat de presă al președintelui Comisiei de apărare de la Camera Deputaţilor, Dorel Căprar, raportul a fost dezbătut în prezenţa secretarului CSAT, Mihai Şomordolea. 

"În anul 2016, activitatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a vizat, în principal, coordonarea activităţii instituţiilor sistemului securităţii naţionale pentru consolidarea statutului României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, Uniunii Europene şi al celorlalte organizaţii internaţionale, apărarea naţională şi apărarea colectivă, ordinea publică, coordonarea unitară a activităţii de informaţii, contrainformaţii şi de securitate, asigurarea resurselor şi infrastructurii necesare securităţii naţionale, pregătirea economiei şi a rezervei de mobilizare, avizarea proiectelor de acte normative în domeniul apărării şi securităţii naţionale, protecţia informaţiilor clasificate, securitatea cibernetică, numiri în funcţie, înaintări în grad şi acordarea gradului de general de brigadă. Consiliul a emis în anul precedent 192 de hotărâri, dintre care 138 au fost îndeplinite şi 52 se află în curs de îndeplinire", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, la finalul prezentării raportului, care a fost făcută de secretarul CSAT, membrii celor două comisii au exprimat o serie de opinii şi propuneri referitoare la consolidarea poziţiei strategice a României, înzestrarea armatei şi gradul de îndeplinire a angajamentelor asumate, cheltuielile bugetare, necesitatea modificării cadrului legislativ şi instituţional al sectorului de securitate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel