CSA Steaua nu mai are voie în Ghencea. Sancțiuni fără precedent date de FRF după meciul cu Dinamo
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Facebook Stadionul Ghencea
Foto: Facebook Stadionul Ghencea
Echipele de fotbal CSA Steaua Bucureşti şi Dinamo Bucureşti au fost sancţionate, vineri, de către Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal cu interdicţia de organizare a patru, respectiv două meciuri pe teren propriu.

În urma incidentelor de la partida dintre cele două echipe din cadrul Ligii a II-a, comisia a decis şi aplicarea unor penalităţi sportive.

Conform deciziei, CSA Steaua, va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru patru jocuri şi a primit o penalitate sportivă de 83.750 lei.

"În temeiul art. 82/ 2 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 22.500 lei. În temeiul art. 82/ 2 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 11.250 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri. În temeiul art. 82/ 2 şi 3/ f raportat la articolul 83/2/ g din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 50.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri şi penalitatea sportivă de 83.750 lei", se arată în decizia comisiei.

Pentru Dinamo, decizia prevede interzicea organizării a două partide pe teren propriu şi o penalitate sportivă de 15.000 de lei.

"În temeiul art. 82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În temeiul art. 82/1 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 5000 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri. În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, clubul Dinamo 1948 SA va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri şi penalitatea sportivă de 15.000 lei", precizează sursa citată.

În cadrul etapei a 6-a a Ligii a II-a, CSA Steaua a câştigat partida cu Dinamo, cu scor 2-1, pe Arena Naţională.

Înaintea şi pe durata partidei au avut loc incidente între suporterii celor două echipe, care au folosit şi materiale pirotehnnice, noteaza Agerpres.

Conference League. FCSB - Anderlecht, scor alb pe Arena Națională, în fața a 30.000 de fani

Echipele de fotbal FCSB şi Anderlecht Bruxelles au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa B a Europa Conference League.

FCSB a obţinut primul său punct în grupă, rezultatul fiind unul echitabil. Fiecare echipă a fost privată de câte un penalty, FCSB în prima repriză, iar Anderlecht pe finalul meciului. După o perioadă de tatonare, prima ocazie clară de gol a aparţinut roş-albaştrilor, la pătrunderea lui Edjouma (20), finalizată cu un şut de la 22 de metri, respins de portar. Oaidă (24) a trimis cu capul peste poartă, după un corner.

O fază controversată s-a consumat în min. 30, când portarul van Crombrugge a scăpat mingea în propriul careu la un duel aerian, iar apoi l-a tras pe Dawa pentru a recupera balonul, dar arbitrul nu a acordat penalty-ul cuvenit. Anderlecht a avut prima ocazie în min. 34, când Târnovanu a respins reluarea lui Fabio Silva, la centrarea lui Amuzu.

În faţa a circa 30.000 de spectatori, FCSB şi-a mai creat două ocazii până la pauză, cu şuturi de la distanţă: mingea expediată de Edjouma (39) de la 20 de metri, s-a dus puţin pe lângă, iar voleul lui Pantea (41) de la 26 de metri, a fost deviat de un fundaş. La reluare, oaspeţii au creat pericol la poarta echipei bucureştene prin veteranul Refaelov, mai întâi cu un şut-centrare (53), prins de Târnovanu, iar apoi cu un şut de la 22 de metri, prins de portar în doi timpi (57).

Un minut mai târziu, Fabio Silva nu a reuşit să ajungă la centrarea lui Murillo (58). Arnstadt (65) şi-a încercat lansa de la 20 de metri, dar Târnovanu a apărat.

Cordea a avut o mare şansă de a marcat în min. 78, pe un contraatac lansat de Olaru, dar a ratat faţă în faţă cu portarul. Anderlecht putea primi penalty în min. 84, la un duel între Creţu şi Esposito, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. În celălalt meci al grupei, West Ham United a învins-o pe Silkeborg, cu 3-2, în Danemarca.

FCSB va juca următoarele două partide cu Silkeborg, pe 6 octombrie în deplasare, iar pe 13 octombrie la Bucureşti. FCSB - Anderlecht Bruxelles 0-0 Bucureşti, Arena Naţională Europa Conference League - Grupa B.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel