Urmărește emisiunea live
Cruzime TOTALĂ. Sunați la 112 când vedeți așa ceva! Apel către Orban și Vela
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Senatorul Marius Marinescu face un apel către toți românii, dar și către Guvern.

Dat fiind faptul că atrocitățile asupra animalelor se înmulțesc, iar mulți dintre noi, atunci când vedem un caz de cruzime, nu știm cum ar trebui să reacționăm, senatorul Marius Marinescu propune câțiva pași simpli de urmat.

'Adresez tuturor următoarea rugăminte. Dacă vedeți un animal care este chinuit, are pusă viața în pericol sau este chiar ucis, trebuie să sunați la 112!

Propun următorul ghid de salvare al animalelor:

1. Primul pas este să sunați la 112 și să cereți legătura la Poliția Națională. Menționez faptul că reprezentanții Poliției Naționale și cei ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare sunt obligați, prin lege, să vină la fața locului, să salveze animalul și să deruleze anchetă penală.

2. Dacă vedeți o cruzime făcută asupra unui animal trebuie să securizați zona și să acordați primul ajutor fără a vă pune viața în pericol. De exemplu, dacă observi un urs sau un câine lovit pe șosea, faceți semne celorlalți participanți din trafic să oprească pentru a nu se ajunge la situații agravante.

3. Mediatizați cazul și prin intermediul presei pentru că acest lucru este cel mai eficient mod de prevenție.

4. Nu fugiți de responsabilitate. Constituiți-vă ca martor în cadrul dosarului penal. 

Facem un nou apel către domnul ministrul Vela și domnul premier Orban! Așteptăm OUG pentru înființarea Poliției Animalelor! Atrocitățile comise împotriva animalelor sunt zilnice și tot mai multe! Contăm pe cuvântul și onoarea domniilor lor!' a conchis senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Vezi și ORDONANȚA VELA. ”Până la 1 septembrie se va întâmpla!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel