Crucea Roşie Română, cu sprijinul Crucii Roşii Americane, a trimis 18 tiruri cu alimente cetăţenilor ucraineni
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 31 aug 2022, 15:52
WhatsApp
Ioan Silviu Lefter, director general SNCRR
Ioan Silviu Lefter, director general SNCRR
Crucea Roşie Română, cu sprjinul Crucii Roşii Americane, a trimis, în luna august, cetăţenilor ucraineni din Cernăuţi şi Uzhhorod 18 de tiruri cu peste 470 de tone de alimente de bază.

"Crucea Roşie Română, cu sprjinul Crucii Roşii Americane, şi-a propus intensificarea răspunsului de ajutorare a cetăţenilor ucraineni prin transmiterea unei cantităţi semnificative de alimente de bază în valoare de 900.000 USD care să ajungă direct la cei care au cea mai mare nevoie. Astfel, în luna august, personalul angajat al Crucii Roşii Române, în cadrul celui mai amplu efort umanitar derulat cu sprijinul Crucii Roşii Americane, s-a deplasat cu 18 de tiruri cu alimente în regiunile Cernăuţi şi Uzhhorod", se arată într-un comunicat al Crucii Roşii transmis, miercuri, Agerpres.

Ultimul transport umanitar din luna august a avut loc miercuri, iar produsele au fost predate Crucii Roşii Ucrainene şi vor fi distribuite cetăţenilor afectaţi de conflict.

Ajutoarele trimise în Ucraina au constat în: 30.000 cutii lapte praf, 47.280 kilograme mazăre, 47.840 kilograme orez, 50.000 kilograme zahăr, 47.990 kilograme făină de grâu, 92.832 supe instant, 65.000 cutii sos tomate şi 303.556 conserve.

"În ultima lună, datorită sprijinului oferit de Crucea Roşie Americană, am reuşit să trimitem în Ucraina o cantitate semnificativă de alimente. Este un mesaj de solidaritate şi de speranţă pe care l-am dus peste graniţă către civilii ucraineni ce trăiesc în condiţii tragice. Nevoile acestor oameni cresc de la o zi la cealaltă proporţional cu disperarea lor şi dorim să le transmitem că nu sunt singuri în faţa acestei drame şi că vom continua să fim alături de ei", a declarat, conform comunicatului, directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter.

Reprezentanţii Crucii roşii punctează că, în Ucraina, capacitatea oamenilor de a-şi permite proviziile de bază este afectată de inflaţie şi de lipsa produselor esenţiale cum sunt alimentele şi combustibilul, iar în săptămânile următoare nevoile umanitare vor creşte, odată cu răcirea vremii.

"Crucea Roşie Americană este mândră să sprijine Crucea Roşie Română. Nevoile umanitare ale cetăţenilor ucraineni sunt urgente, deoarece acest conflict continuă să afecteze vieţile şi mijloacele de existenţă a milioane de oameni. Prin acest ajutor ne arătăm angajamentul ferm faţă de persoanele vulnerabile", a declarat vicepreşedintele Crucii Roşii Americane, Servicii Internaţionale, Koby Langley, citat în comunicat.

Citește și:

UE şi NATO au transmis sprijinul ferm pentru Kiev de Ziua Independenţei Ucrainei

Suntem mândri să-i sprijinim pe prietenii noştri ucraineni în lupta lor pentru un viitor liber, independent şi european, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe contul ei de Twitter.

De Ziua Independenţei Ucrainei, clădirea Berlaymont, sediul Comisiei Europene din Bruxelles, a fost iluminată în culorile drapelului ucrainean, galben şi albastru, în noaptea din 23 spre 24 august, pentru a ne arăta sprijinul faţă de Ucraina, a explicat Von der Leyen.

Însemnătatea Zilei Independenţei Ucrainei este mai convingătoare ca oricând. Ucraineni puternici şi curajoşi care luptă pentru vieţile, familiile, ţara, valorile, alegerile şi libertatea lor. Pentru independenţa lor. UE va fi mereu alături de Ucraina. Sprijinul nostru nu se va opri aici, a transmis la rândul său, într-un comunicat, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Totodată, Serviciul European de Acţiune Externă a semnalat că, de Ziua Independenţei, culorile Ucrainei strălucesc în inima Europei şi că inimile noastre bat la unison, pentru o Ucraină independentă şi mereu liberă.

Şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a trimis un mesaj poporului ucrainean, căruia i-a dat asigurări că poate conta în continuare pe sprijinul Alianţei Nord-Atlantice.

De Ziua Independenţei Ucrainei, aduc un omagiu femeilor şi bărbaţilor ucraineni curajoşi care au luptat pentru libertatea şi pentru ţara lor. NATO a sprijinit Ucraina de la independenţa ei şi (Ucraina) poate conta pe NATO cât este nevoie. Ucraina va învinge!, a scris politicianul norvegian pe contul său de Twitter, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?