Criză Venezuela. Mike Pence cere ONU să-l recunoască pe Juan Guaido
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Reuniune ONU
Reuniune ONU
Mike Pence a cerut miercuri ONU să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept lider al Venezuelei.

Vicepreşedintele american Mike Pence a cerut miercuri ONU să-l recunoască pe opozantul Juan Guaido drept liderul Venezuelei şi a solicitat plecarea lui Nicolas Maduro de la putere, atrăgându-şi imediat critici virulente din partea Rusiei, care a denunţat 'ingerinţele' SUA pentru o 'schimbare de regim' în Venezuela, potrivit AFP şi Le Figaro. 

Evocând în faţa Consiliului de Securitate, reunit la cererea Washingtonului, 'un stat în derută', Mike Pence a precizat că Statele Unite sunt pe cale să redacteze un proiect de rezoluţie pentru această recunoaştere de către Naţiunile Unite. El ar putea fi prezentat în Adunarea Generală a ONU, unde Rusia şi China, aliaţii preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, nu au drept de veto. 

Adresându-se reprezentantului Venezuelei, care butona la telefonul său mobil, vicepreşedintele american i-a spus că ar face mai bine dacă s-ar întoarce la el în ţară pentru a-i spune lui Nicolas Maduro că 'timpul său s-a scurs'. Maduro 'trebuie să plece', a insistat Mike Pence. Reamintind sancţiunile individuale deja luate de Washington împotriva oficialilor venezueleni, Pence a anunţat, de asemenea, că preşedintele american Donald Trump va 'adopta în curând sancţiuni împotriva Cubei pentru a pedepsi prezenţa sa negativă în Venezuela'. Washingtonul va suplimenta cu 60 de milioane de dolari asistenţa sa umanitară pentru venezueleni, a mai spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel