Data publicării:

Criza umanitară din Gaza, discutată de SUA cu oficialii ONU

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Casa Albă a anunțat că oficialii responsabili de securitate națională au purtat convorbiri cu reprezentanții Națiunilor Unite, joi și vineri, pentru a aborda criza umanitară din Gaza.

Cu toate acestea, au refuzat să ofere detalii cu privire la progresele în ceea ce privește evacuarea cetățenilor străini din zonă, scrie CNN.

Joi, consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, și Secretarul General al ONU, António Guterres, au discutat, conform unui comunicat al Casei Albe, despre "atacul terorist brutal al Hamas asupra Israelului și situația umanitară din Gaza".

Vineri, adjunctul principal al consilierului pentru securitate națională, Jon Finer, și administratorul USAID, Samantha Power, au discutat cu Coordonatorul Special al ONU pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, despre criză și despre eforturile în curs cu Egiptul, Israelul și alte state din regiune pentru a facilita deplasarea civililor în siguranță din Gaza și pentru a oferi asistență umanitară, inclusiv apă, hrană și îngrijire medicală, conform aceleiași declarații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel