Criză Siria. Erdogan-Putin, înțelegere pentru următorul summit: La Istanbul
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Următorul summit în 'format Soci' (Rusia, Turcia, Iran, reprezentanţi ai regimului de la Damasc şi ai opoziţiei siriene) cu privire la criza din Siria va avea loc la Istanbul, au anunţat joi surse prezidenţiale de la Ankara, citate de Reuters şi AFP. 

Decizia a fost luată în timpul unei convorbiri telefonice între preşedintele rus Vladimir Putin şi cel turc Recep Tayyip Erdogan. Cei doi lideri au analizat recentele evoluţii din Siria şi au convenit să accelereze crearea unor posturi de observare militare în regiunea Idlib. 

De asemenea, Putin şi Erdogan au dezbătut situaţia umanitară din regiunea Ghouta Orientală, din apropiere de Damasc. 

Congresul de la Soci 

În urmă cu zece zile, staţiunea balneară Soci, de pe coasta rusă a Mării Negre, a găzduit Congresul dialogului naţional sirian, la iniţiativa Moscovei, Ankarei şi Teheranului. 

Congresul de la Soci a reunit în special participanţi afiliaţi fie partidului de guvernământ Baas, reprezentând regimul de la Damasc, fie aliaţilor săi, fie aşa-numitei opoziţii 'tolerate'. Reuniunea, care s-a derulat într-o atmosferă marcată de divergenţe, a avut ca rezultat declaraţii de intenţie, inclusiv un acord privind înfiinţarea unui comitet 'pentru elaborarea unui proiect de reformă constituţională', fără a fi anunţat niciun progres concret de către organizatori, relataeză Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel