Criză în PNL? Rareș Bogdan: Dacă nu înțelegem toate astea, ne vom prăbuși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres
Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres
Rareș Bogdan a avut o intervenție puternică în ședința de marți a conducerii PNL, în care s-a pus problema, printre altele, și a menținerii partidului în preferințele electoratului, dar și a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească pentru a nu fi doborâți.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat, într-un interviu pentru DC News, care ar putea fi traiectoria partidului și de ce depinde ca totul să nu se năruiască: 

”A fost o discuție normală” a ținut să precizeze Rareș Bogdan, pentru DC News. Europarlamentarul PNL a explicat și ce urmează pentru PNL, din punct de evdere politic, având în vedere și avertismentul pe care l-a lansat în ședința de miercuri CITEȘTE AICI > "Suntem MĂCELĂRIȚI". CULISE explozive din ședința PNL. Au fost SCÂNTEI în curtea liberalilor:

”Totul este direct condiționat de măsurile economice. Dacă avem un plan economic care să pună în prim plan investitorul român și dacă vrem să înțelegem că trebuie să băgăm bani în economie, dacă înțelegem cât de important este finanțarea micilor intreprinderi și a celor mijlocii, dacă înțelegem că față de 2008-2009 avem avantajul posibilității de a accesa bani europeni și dacă vom pune agricultura pe primul plan, vom avea șansa să reușim. Dacă nu înțelegem toate astea ne vom prăbuși”, ne-a spus Rareș Bogdan.

Planul concret, după vârful pandemiei

”Totul este dependent de factorul economic, nu de cel sanitar. Din punct de vedere al crizei sanitar-medicale, ne-am descurcat mai bine decât puteam spera, și asta spune numărul de morți - sigur și un mort e mult, iar noi avem peste 500 - dar dacă comparăm cu situația din Spania, Italia, Belgia sau alte țări, care au pornit cu aceleași cifre ca noi în 23 februarie, ne dăm seama că situația este mai mult decât acceptabilă și, practic, din punct de vedere sanitar, datorită măsurilor extrem de dure, datorită implicării președintelui, am reușit să ținem lucrurile sub  control. Nu știu dacă vom ieși și economic, dar am mare încredere în Florin Cîțu că va reuși, împreună cu Banca Națională”, a mai precizat europarlamentarul PNL.

Cheia, banii de la UE

”S-a discutat în partid despre măsuri, dar încă nu e planul concretizat. S-au discutat nenumărate măsuri și ele vor exista. Încă nu au fost anunțate. Important este să depășim momentul crizei sanitar-medicale, apoi vom putea discuta despre efectele economice. Cert este că discutăm de o criză similară celei din 1929-1930, care poate avea efecte politice grave, efecte sociale grave, mai grave decât în 2008-2009, dar avem și avantaje. Acum avem, până la 1 decembrie, de cheltuit 340 de milioane, primii bani de la Uniunea Europeană, pe spitale. Vorbim de 3,1 miliarde, pe care îi putem accesa din finanțarea directă, avem vreo 7-8 miliarde de la UE, pe care nu-i aveam la criza anterioară”, a mai precizat Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel