Criză imigranți: Victor Ponta, nemulțumit de noul val de xenofobie din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, în ședința de Guvern, că poziția României va fi una de solidaritate și sprijin față de problema refugiaților, precizând însă că nu îi place noul val de xenofobie din România, legat de situația migrației, inclusiv la organizații de studenți.

"Poziția României este foarte clară. România este o țară europeană și solidară. Nu mă mai interesează dacă pierd voturi sau nu. Nu-mi place și mă desolidarizez de noul val de xenofobie, de șovinism: nu vrem pe nimeni din afară, să luptăm, să nu primim niciun străin în România. Cred că suntem o societate civilizată și evoluată. Și accesele astea de barbarie pe care le văd și la oameni politici, și pe Facebook, și prin alte zone, la organizații de studenți, cred că nu fac cinste României.

Reacție după știrea care i-a înfuriat pe toți studenții români: 'Vă reamintim, dragi Guvernanţi...' EXCLUSIV

Poziția României este aceea de solidaritate, de sprijin, de respectarea obligațiilor pe care le avem. Capacitatea noastră este de 1.786 de locuri, dintre care 200 sunt deja ocupate. Nu putem să ne angajăm la mai mult decât putem face. Nu ar trebui impuse cote obligatorii, ci cote în funcție de posbilitățile fiecărei țări. Și asta este poziția României și asta vom susține în cadrul JAI și, cu siguranță, și președintele în cadrul Consiliului European. Vreau să ne comportăm ca oamenii față de alți oameni", a declarat premierul Ponta în ședința de Guvern de miercuri.

Imagini cutremurătoare: Jurnalistă din Ungaria lovește imigranți. Ce măsuri a luat postul TV la care era angajatăGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel