Criza gunoaielor din Sectorul 1. Dragoș Preda, PNL, culisele scandalului: Să nu afecteze!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dragoș Preda, candidat la șefia PNL Sector 1, a vorbit despre scandalul gunoaielor.

"Un astfel de serviciu nu trebuie să fie întrerupt, iar aceste aspecte de ordin intern-administrativ între UAT care a semnat - primăria este doar ordonatorul de credite - și prestator. Lucrurile acestea trebuie gestionate intern, să nu afecteze cetăţenii sectorului şi cetăţenii întregii capitale. Tocmai am fost, în urmă cu o săptămână, alături de asociaţia pentru smart city şi domnul primar Ciprian Ciucu să lansăm un proiect. Primarul Sectorului 6 spunea că gestiunea deşeurilor trebuie văzută la nivelul întregului Municipiu Bucureşti, integrând şi judeţul Ilfov pentru că nu se pot crea microsisteme de colectare. Lucrurile acestea trebuie gândite la nivel macro. Am putea să vorbim despre economie circulară. Toate aceste deşeuri trebuie reintegrate în acest concept de economie circulară", a spus Dragoș Preda, la DCNews TV.

"Am primit mandatul să punem capăt jafului"

În urmă cu doar câteva zile, Consiliul Local l-a mandatat pe primarul Sectorului 1 să negocieze cu Romprest eficientizarea activităţii de salubrizare.

Consilierii locali ai Primăriei Sectorului 1 au adoptat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre pe această temă. Este vorba despre modificarea suprafeţelor de intervenţie pentru activităţile de măturat, spălat, stropit şi întreţinere a căilor publice prevăzute în prezent în contractul cu operatorul de salubrizare.

„Aşa cum am promis, unul dintre obiectivele acestui mandat este să opresc risipa banului public. Nu mai putem accepta să plătim din banii publici nişte prestări doar pe hârtie. Conform facturilor actuale emise de operatorul de salubritate, maşinile Romprest trec de până la 12 ori pe zi pe aceeaşi stradă, iar în alte zone ale sectorului dacă trec o singură dată pe zi. Am primit astăzi mandatul să punem capăt jafului şi să aducem serviciile de salubrizare în conformitate cu nevoile reale ale comunităţii locale”, a declarat primarul Clotilde Armand, la acel moment.

Vezi și: Clotilde Armand, acuzată de abuz în serviciu. „Domnii aceștia șantajează populația.“ / „Ar trebui să vă fie rușine!“/ VIDEO

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel