Mircea Coșea, supărat că au fost mărite salariile primarilor: E rușinos... Este o mare bătaie de joc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Proiectul acestei legi a fost adoptat cu 91 de voturi “pentru”, 22 “împotrivă” și patru abțineri.

Un alt scandal pe scena politică din România: mărirea indemnizațiilor primarilor prin ordonanță de urgență. Comisia pentru muncă şi cea pentru buget de la Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru a da raport pe ordonanţa de urgenţă prin care au fost mărite salariile primarilor.

Acestea nu mai fuseseră indexate din 2019, au susținut inițiatorii proiectului de lege.

Parlamentarii AUR și PSD au fost  la un pas de bătaie după ce salariile primarilor, viceprimarilor, președinților de consilii județene ar urma să crească în urma votului din Comisia de Muncă de la Camera Deputaților.

”Parlamentarii își măresc lefurile în condițiile în care România nu este în stare să acopere nevoile celor mai necăjiți. În perioadă de criză măresc salariile parlamentare, acest lucru artă că există o ruptură ireconciliabilă între populație și clasa politică. Eu bănuiesc că până la urmă lucrurile se vor rezolva în favoarea primarilor. Campania electorală are nevoie de primari. Fără primari partidele nu pot să aibă voturi. Ei nu își dau seama că populația este într-o situație de stres, că nu mai poate suporta această batjocoră? Cum adică mărești salariile la parlamentari care până la urmă sunt privilegiați, au venituri foarte mari și nu ești în stare ca stat român să mărești pensiile? Este o mare bătaie de joc pe care o practică aceasta clasă politică față de populația României. Toți sunt interesați să își mărească veniturile. toți cei care sunt în Parlament și este vina noastră că i-am ales. Am ales niște oameni care nu au alte interese decât propriile interese. E rușinos”, a declarat analistul economic, Mircea Coșea, pentru România TV.

Citește și:

Guvernanții se întrec în măriri de pensii. Vâlcu: Să sperăm că nu vine inflația să măture tot

Jurnalistul Val Vâlcu atenţionează, însă, că inflaţia ar putea creşte la un nivel atât de mare încât să măture complet orice creştere. 

"Să sperăm că vor crește pensiile și să sperăm că nu vine inflația să măture tot. La supermarket sunt două tipuri de cărucioare, nu îl mai umplem nici pe ăla mic cu creșterea asta. Legat de creșterea pensiei, există mai multe abordări. Prima abordare e creșterea punctului de pensie, iar în felul acesta și pensionarului care primește 10.000 de lei îi crește suma. A doua abordare e creșterea valorii tichetului social sau oferirea unui ajutor ce încălzire sau pentru alimente, așa îi ajutăm pe cei cu pensii mici și foarte mici”, a precizat Val Vâlcu la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel