Criza din Armenia. Premierul Pashinyan anunță alegeri rapide
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Criza din Armenia. Premierul Pashinyan anunță alegeri rapide  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Criza din Armenia. Premierul Pashinyan anunță alegeri rapide / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Nikol Pashinyan, premierul Armeniei, este presat să renunțe din noiembrie, când a semnat un acord intermediat de Rusia pentru a pune capăt războiului din Nagorno-Karabakh.

Armenia va organiza alegeri rapide în iunie, a anunțat primul ministru, după luni de protestele anti-guvernamentale provocate de gestionarea conflictului din Nagorno-Karabakh de anul trecut. Nikol Pashinyan a declarat că votul va avea loc pe 20 iunie, adăugând că decizia de a organiza alegeri anticipate a urmat discuțiilor cu partidele de opoziție din Armenia și cu președintele.

"Alegerile parlamentare rapide sunt cea mai bună cale de ieșire din situația politică internă actuală", a spus premierul Pashinyan.

Oponenții premierului au forțat o decizie de demisie când a semnat un acord de pace, intermediat de Rusia, în noiembrie, care a pus capăt conflictului care a dus la cedarea către Azerbaidjan a unor porțiuni din teritoriul provinciei Nagorno-Karabackh. Pashinyan a precizat că a semnat acordul pentru a preveni pierderi umane și teritoriale mai mari.

Tensiunile au crescut pe 25 februarie când mai mulți militari au cerut demisia lui Pashinyan. Prim-ministrul a răspuns prin concedierea celui mai înalt ofițer militar al țării, care a făcut apel la demiterea sa în instanță. Pashinyan a acuzat înalții oficiali militari de tentativa unei lovituri de stat și a organizat un miting în capitala Erevan care a atras mii de susținători, precizează AlJazeera.

VEZI ȘI: Criza din Armenia se agravează. Premierul Pashinyan vrea să modifice Constituția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel