Data publicării:

Criza de personal din construcții și infrastructură. Nicușor Halici, exemplu de succes: Venituri de 11.000 RON, bani în mână, mâncare şi cazare

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Nicușor Halici, candidatul PSD la funcția de președinte al CJ Vrancea, a vorbit despre criza de personal din domeniile construcțiilor și infrastructurii.

Subiectul a fost dezbătut în emisiunea electorală DC Votez, de la DCNews TV.

Val Vâlcu: Principala problemă este criza de personal. De ce nu cresc salariile acelor oameni la un nivel corespunzător atragerii românilor care pleacă în străinătate? Pentru că, în felul ăsta, banii ar rămâne în ţară. Aşa, vine contingentul din Nepal, Bangladesh, de nu mai ştiu unde. Salariile sunt mai mici - acceptă aceste salarii, dar banii pleacă în Asia, în loc să rămână în ţară.

Nicușor Halici: Avem firme care au început să dea în România nişte salarii... unele dintre ele decente, altele foarte bune.

Val Vâlcu: Vorbesc de construcţii şi infrastructură, aici unde sunt lucrările acestea care încearcă să ne aducă în secolul XX, nu vorbim de secolul XI, când discutăm de o centură ocolitoare sau de aducțiune de apă şi canal.

Nicușor Halici: Am văzut un exemplu de succes. După ce am devenit prefect, a început Autostrada Moldovei, câştigată de un constructor român - cel mai mare constructor român pe infrastructură - drumuri. Şi nu înţelegeam... Zic "cum Dumnezeu a luat..." şi tot veneam că mai participă la alte licitaţii şi tot lua şi dincolo de Focşani, la Bacău, la Paşcani. Zic "de unde atâta resursa de muncă?"

Şi, mergând după aceea pe autostradă, să vedem diversele probleme, întrebam: "Cum reuşiţi să atrageţi atâta resursa umană? Cum veţi atrage şi mai multă resursă umană?" Că mă aşteptam la aceeaşi manieră cum mai fac unii - 3-4 lucrări şi după aceea le prioritizează. "Păi, da dar noi dăm venituri.... E adevărat, la noi se muncesc 12 ore pe zi, patru săptămâni cu o săptămână liberă. În zilele de sărbătoare, nu se munceşte. Veniturile se duc undeva la 10.000 - 11.000 RON, bani în mână, mâncare şi cazare, în acelaşi timp, celor care nu sunt în perimetru.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image


Partidul Social Democrat– Organizația Județeană Filiala Vrancea, Cod Mandatar Financiar: 21240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel