”Criză” de încredere în vaccinuri în unele părți ale Europei
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Vaccin
Vaccin
Doar jumătate dintre persoanele din Europa de Est consideră că vaccinurile sunt sigure, comparativ cu 79% din întreaga lume.

Un studiu global privind atitudinile față de știință a scos în evidență amploarea crizei de încredere în vaccinurile din Europa, arătând că doar 59% dintre persoanele din Europa de Vest și 50% din Est consideră că vaccinurile sunt sigure, comparativ cu 79% din întreaga lume, scrie The Guardian. 

În întreaga lume, 84% dintre oameni recunosc că vaccinurile sunt eficiente, iar 92% spun că copilul lor a primit un vaccin. Dar, în ciuda sistemelor de îngrijire a sănătății și a sistemelor educaționale, în unele părți ale Europei există o mică încredere în vaccinuri. Franța are cele mai înalte niveluri de neîncredere, la 33%.

Au existat focare majore de rujeolă în mai multe țări, care s-au răspândit pe continent, legate de ezitarea vaccinului.

Dr. Heidi Larson, directorul Proiectului privind încrederea în vaccinuri de la Școala din Londra de Igienă și Medicină Tropicală, a declarat că mass-media socială amplifică neliniștea. În timp ce încrederea în vaccinurile din Marea Britanie a fost mai mare decât în alte părți ale Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel