Data actualizării:
Data publicării:

Haos pe Aeroportul Otopeni! Motivul pentru care pilotul Cezar Osiceanu s-a declarat inapt de zbor

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cezar Osiceanu, pilot Tarom, a spus de ce s-a declarat inapt de zbor.

Cezar Osiceanu, unul dintre piloții Tarom care s-au declarat inapți pentru zbor, a spus că motivul pentru care a luat această decizie ar fi o „indigestie” provocată de mâncarea expirată pe care ar fi primit-o din partea companiei. Cu toate astea, piloții ar fi nemulțumiți, de fapt, din cauza salariilor.

"În urma consumării platoului pentru echipaj de ieri, am înregistrat o indigestie absolut dezastruoasă și nu mai îndeplinesc condițiile fizice necesare pentru a executa cursa. Nu pot să vă spun cauzele pentru care fiecare dintre piloții care și-au declarat inaptitudinea. Din punct de vedere juridic, Codul Aerian prevede că un pilot, în condițiile în care nu se consideră apt pentru a executa misiunea de zbor în condiții de siguranță, are dreptul să se oprească timp de 48 de ore, anunțând angajatorul", a afirmat pilotul Cezar Osiceanu la Antena 3 CNN.

Pilotul susține că este a zecea oară când întâmpină această problemă din cauza alimentelor oferite de Tarom. Cezar Osiceanu a menționat că li s-a servit "gelatină pe salam".

Tarom a declarat că este imposibil ca peste 30 de piloți să fie inapți pentru zbor în același timp

"Vă reamintesc că, anul trecut, toată mâncarea de pe cursele din două zile a fost expirată și amenda a fost dată de ANPC. Avem sute de rapoarte înregistrate prin care se reclamă calitatea execrabilă a acestor produse care ar trebui să fie de 5.500 de calorii și cu un anumit standard de calitate, conform Legii nr. 223, și pe care, din păcate, nu le ascultă nimeni", a completat pilotul.

Tarom a declarat că este imposibil ca peste 30 de piloți să fie inapți pentru zbor în același timp. Compania a acuzat că aceștia, de fapt, participă la o grevă.

"Nu sunt membru sindical, nu vorbesc în numele companiei Tarom și pot să vă spun următorul lucru: de peste 30 de ani de când sunt angajat în această companie, mi s-a cerut mereu să accept, să ajut, să nu îmi cer drepturile. Astăzi, conducerea companiei ar trebui să spună în felul următor: am greșit cu voi, piloții, și v-am adus în această stare de incertitudine și ilegalitate", a mai spus Cezar Osiceanu.

Alexandru Anghel, purtătorul de cuvânt al Tarom, susține că este dreptul piloților să declare dacă sunt apți sau nu să zboare.

32 de zboruri Tarom au fost anulate

Haosul a cuprins aeroportul Otopeni după anularea mai multor zboruri Tarom. Sute de pasageri și-au petrecut noaptea în diferite locuri din aeroport, fiind informați că zborurile nu o să mai fie îndeplinite. Aceștia așteaptă acum ca operatorul de zbor să le ofere soluții pentru a-și putea continua călătoria.

Mai mulți piloți și copiloți Tarom s-au declarat inapți pentru zbor în decursul zilei de astăzi, dintr-un total de 90. Până în acest moment sunt 32 de curse Tarom anulate, conform Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI: 

Haos la Otopeni! Detalii exclusive după ce piloții au zis că nu mai vin la muncă pentru că sunt bolnavi. „Condițiile de muncă și hrană sunt mizerabile”

Haos pe Aeroportul Otopeni în plin sezon al vacanțelor. Mai multe curse Tarom au fost anulate în toiul nopții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel