Criza bombelor nucleare, eclipsată de... călugărul amant. Bulai: Pentru mulți, e mult mai interesant!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Subiectul călugărului amant este mai important pentru unii decât criza bombelor nucleare, spune Alfred Bulai în emisiunea „Nod în papură” de la DC News.

În timp ce societatea internațională se confruntă cu cea mai mare amenințare nucleară de la criza rachetelor din Cuba încoace, există subiecte „mai fierbinți” de atât pentru alții.

„Începem cu ce vrei tu, Val, că dacă este război atomic... nici nu mai contează”, a spus, râzând, Alfred Bulai, în deschiderea emisiunii. „Ba contează, să știi, că praful radioactiv o să vină mai degrabă spre păcătoșii din scandalul călugărului amant decât spre noi care, în Drumul Tabere, sper că n-am făcut nimic rău săptămâna asta”, a răspuns Val Vâlcu.

„Ai făcut radiografie a modului în care funcționează presa în general în lume, astăzi. Pentru că oriunde mergi în lume vei vedea acest gen de purpuriu, de subiecte dintre cele mai diverse, fără să-ți dai seama care o fi important și care nu...

Pentru mulți, călugărul amant este mult mai interesant decât bomba lui Putin sau a americanilor, că nu știm a cui este”, a explicat Alfred Bulai.

„Stai o clipă, numai o secundă. Eu nu judec gusturile nimănui, dar ai văzut cum arată? E, diferă mult de imaginea pe care ți-ar face-o Hollywood-ul despre un călugăr amant, de exemplu”, a transmis Vâlcu.

Intoxicare cu informații

„Da, sigur că da. Ce vreau să spun este că avem de-a face cu un gen de intoxicare cu informații. Este o boală a lumii contemporane în care am atât de multe informații încât nu-mi mai dau seama care este importantă și care nu. Sigur, această ofertă este pentru publicul larg. Atunci avem cumva un anumit gen de protecție pentru clasele politice de peste tot tocmai pentru că, fie vorba între noi, când sunt atât de multe subiecte, e foarte greu să tratezi un subiect serios și mai ales să-l ții foarte mult timp.

Noi, având presa modestă, în anii ’90, tu puteai să ții un subiect săptămâni la rând. Adică făceai o campanie împotriva unui ministru, împotriva cuiva, descopereai un caz. Astăzi este foarte greu să ții ceva mai mult de două zile pentru că sunt multe alte subiecte și rămâi tu singurel pe lume cu subiectul tău. Toată lumea va zice să-l lași, că a fost de mult. Deși unele subiecte, jurnalistic vorbind, țin mult, cum ar fi afacerea Watergate. N-a fost în două zile”, a adăugat Bulai.

„A fost în doi ani. Au trecut alegerile! A început în timpul campaniei electorale și au trecut alegerile”, a spus Vâlcu.

Nicăieri în lume nu poți să mai ții un subiect mai mult de câteva zile

„Astăzi, nicăieri în lume nu mai poți să ții un astfel de subiect. Atenție, este un mijloc de protecție pentru clasa politică, pentru lideri în general. Și dacă faci o gafă, după trei zile nu mai e nimeni interesant de gafa aia. Uită-te la războiul din Ucraina. S-a schimbat tematica și agenda în aproape fiecare zi. Nimeni nu mai stă să vadă ce s-a zis și ce s-a întâmplat acum șapte săptămâni.

Unul serios care face analiză este discreditat. «Lasă, domne’, a fost deja acum o lună, ce ne mai interesează?». Ori, în felul acesta, asistăm la un gen de... comă a informațiilor. Adică atunci când fumezi prea mult, bei prea mult, vorbim de comă. Intri într-o stare în care excesul te-a făcut să ai probleme. Noi avem de ani și ani o situație aproape de comă, în sensul în care avem atât de multe informații încât am devenit imuni aproape la orice”, a conchis sociologul.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel