Cristina Pocora: Este ÎNGRIJORĂTOR pentru oricine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
pocora
pocora
Cristina Pocora a semnalat un lucru îngrijorător. 

România a înregistrat anul trecut sub 180.000 de nou-născuţi, record negativ după Al Doilea Război Mondial, a declarat joi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, precizând că în 2013 scăderea populaţiei a venit preponderent din sporul negativ şi nu din imigraţie. 

"2013 a fost primul an în care numărul de născuţi vii este mai mic de 180.000. După revoluţie s-a înregistrat un trend descrescător, au mai existat şi mici perioade de creştere, dar 2013 a marcat acest minim. Din seriile de date, este evident că am atins minimul din 1960, dar e aproape sigur că reprezintă minimul de după al doilea război mondial", a spus Tudorel Andrei.

El a explicat că pe parcursul perioadei de tranziţie, scăderea populaţiei a fost cauzată în principal de imigraţie, dar anul trecut proporţia s-a inversat, iar principala cauză a scăderii populaţiei a fost sporul natural negativ.

Altfel spus, anul trecut diferenţa negativă dintre noii-născuţi şi persoanele decedate a fost mai mare decât numărul românilor care au plecat în străinătate pentru perioade mai mari de 12 luni, transmite MEDIAFAX.

După citirea acestei știri, Cristina Pocora a reacționat imediat pe Facebook: "Acest lucru este îngrijorător pentru oricine privește în perspectivă sistemul social din România! Doamna Plumb, domnule Ponta avem și noi o strategie reală pentru susținerea familiei, pentru creșterea natalității?".

VEZI ȘI: ADEVĂRUL despre căsătoria Cristinei Pocora. MĂRTURISIREA făcută de soțul ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel