Cristina Coarnă, judecătoarea cu argumente pro-violator, SUSPENDATĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Judecătoarea Cristina Coarnă, de la Tribunalul Brăila, a fost suspendată din funcţie. Ea a intrat în atenţia opiniei publice după ce a venit cu argumente în favoarea unui bărbat acuzat de violuri repetate asupra unui minor. 

Hotărârea luată de judecătoarea Cristina Coarnă, prin care a fost înlocuită măsură arestării preventive cu cea a controlului judiciar în cazul unui bărbat acuzat că a violat în repetate rânduri o fetiță de 13 ani, a făcut înconjurul presei din România. Coarna și-a motivat decizia prin argumente dubioase, printre care: „Faptele inculpatului nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel, neexistând ieșiri în stradă sau proteste în presă”.

VEZI ŞI A violat o minoră de 13 de ani de zece ori în opt luni. Judecătoarea l-a plasat în arest la domiciliu pentru că ”nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, luni, ca judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila să fie suspendată din funcție până la finalizarea cercetării disciplinare. Cea mai aspră sancțiune pe care o poate primi judecătoarea este excluderea din magistratură, scrie debraila.ro

Cât timp va fi suspendată, Coarnă nu va primi salariul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel