Cristiano Ronaldo şi Pepe vor intra în lotul Portugaliei pentru Euro 2024
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cristiano Ronaldo, vedeta incontestabilă a fotbalului mondial, a fost inclus pe lista de 26 de jucători anunțată marți de selecționerul Portugaliei, Roberto Martinez, pentru Euro 2024.

La vârsta de 39 de ani, Ronaldo, câștigător al Balonului de Aur de cinci ori, se pregătește să participe la al 11-lea său turneu internațional major.

Ronaldo și-a început cariera internațională la Euro 2004, turneu desfășurat chiar în Portugalia, iar la Euro 2016, a condus naționala sa către un triumf istoric. Evoluând în prezent în liga saudită, atacantul portughez se pregătește să stabilească un nou record de prezențe la Campionatul European, participând pentru a șasea oară la această competiție. Ronaldo deține deja recordul mondial de selecții (206) și de goluri (128) pentru echipa națională a Portugaliei.

Din lotul selecționat de Roberto Martinez nu lipsește nici veteranul Pepe, în vârstă de 41 de ani, confirmând astfel experiența și valoarea adusă de jucătorii consacrați. Portugalia va evolua în grupa F, alături de Turcia, Georgia și Cehia. 

Lotul complet al Portugaliei pentru Euro 2024:

Portari:

Diogo Costa (FC Porto)José Sá (Wolverhampton Wanderers FC)Rui Patrício (AS Roma)

Fundași:

António Silva (SL Benfica)Danilo Pereira (PSG)Diogo Dalot (Manchester United)Gonçalo Inácio (Sporting CP)João Cancelo (FC Barcelona)Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers)Nuno Mendes (PSG)Pepe (FC Porto)Rúben Dias (Manchester City)

Mijlocași:

Bruno Fernandes (Manchester United)João Neves (SL Benfica)João Palhinha (Fulham FC)Otávio Monteiro (Al Nassr)Rúben Neves (Al-Hilal)Vitinha (PSG)

Atacanți:

Bernardo Silva (Manchester City)Cristiano Ronaldo (Al Nassr)Diogo Jota (Liverpool FC)Francisco Conceição (FC Porto)Gonçalo Ramos (PSG)João Félix (FC Barcelona)Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers)Rafael Leão (AC Milan)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel