Cristiano Ronaldo, prima reacție oficială după ultima sa Cupă Mondială
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Cristiano Ronaldo a scris pe rețelele de socializare un mesaj privind eliminarea Portugaliei de la CM 2022.

Cristiano Ronaldo, superstarul selecţionatei Portugaliei, a dat publicităţii un comunicat pe contul său de Instagram în care îşi reafirmă ataşamentul faţă de naţionala ţării sale şi regretă că Seleccao a părăsit Cupa Mondială de fotbal din Qatar în faza sferturilor de finală.

"Câştigarea unei Cupe Mondiale cu Portugalia a fost cel mai mare şi cel mai ambiţios vis al carierei mele. Din fericire, am câştigat multe titluri internaţionale, inclusiv pentru Portugalia, dar să plasez numele ţării noastre în vârful topului mondial a fost cel mai mare vis al meu. Am luptat pentru asta. Am luptat mult pentru acel vis. În cele cinci participări ale mele la Cupa Mondială, de-a lungul a 16 ani, mereu alături de mari jucători şi susţinut de milioane de portughezi, am dat totul. Am dat totul pe teren. Nu am întors niciodată spatele luptei şi nu am renunţat niciodată la acel vis. Din păcate, ieri visul s-a încheiat", a scris Ronaldo în mesajul său.

Fără reacții la cald

Atacantul a subliniat totodată, că "nu are rost să reacţionezi la cald" după eşecul din Qatar. "Vreau doar ca toată lumea să ştie că s-au spus multe, s-au scris multe, s-au speculat multe, dar devotamentul meu faţă de Portugalia nu s-a schimbat nicio clipă. Am fost mereu unul în plus pentru a lupta pentru obiectivul tuturor şi nu aş întoarce niciodată spatele colegilor şi ţării mele. Deocamdată nu mai sunt multe de spus. Mulţumesc Portugalia. Mulţumesc Qatar. Visul a fost frumos cât a durat... Acum să sperăm că timpul va fi un bun sfătuitor şi va permite fiecăruia să tragă singur concluziile", a adăugat celebrul fotbalist portughez.

Record mondial pentru numărul de selecții naționale



Cristiano Ronaldo a intrat pe teren în minutul 51 al meciului pierdut la limită de Portugalia în faţa Marocului (0-1), sâmbătă, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. El a egalat cu această ocazie recordul mondial de selecţii în echipa naţională, deţinut de kuweitianul Bader Al-Mutawa (196 de meciuri).

În vârstă de 37 de ani, Cristiano Ronaldo este singurul fotbalist din istorie care a marcat cel puţin un gol la cinci ediţii ale Cupei Mondiale. Portughezul deţine, de asemenea, recordul mondial de goluri marcate la echipa naţională (118), fiind şi golgheterul all time al Ligii Campionilor europeni (140), conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel