Troncotă, pentru Iohannis: Rezultatul alegerilor asta a spus. Nu se poate șterge cu buretele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Istoricul Cristian Troncotă susține că votul românilor a demonstrat faptul că poporul își dorește un guvern de uniune națională, iar președintele Klaus Iohannis ar trebui să țină cont de acest lucru fără a continua cu o poziție anti-PSD.

"Evident, în consultarea liderilor politici de către președinte trebuie să se țină cont de rezultatul unui program comun de guvernare. România la momentul actual trece printr-o criză sanitară foarte gravă, cum nu a cunoscut de la Primul Război Mondial încoace și printr-o scădere a nivelului economic, ne așteaptă și o criză economică în opinia experților, ceea ce înseamnă că aceste două grave crize nu pot fi depășite decât printr-un efort comun. De se vrea sau nu se vrea un Guvern de uniune națională, eu cred că rezultatul alegerilor asta a spus, un Guvern în care românii să fie uniți, să lase ciondăneala asta politică de o parte, care nu este deloc constructivă și benefică. Să se apuce și să înceapă un program de a trece peste această criză, măcar un program pentru un an de zile.

 

"Nu se poate șterge cu buretele"

Dacă domnul Iohannis nu ține cont de recomandările OSCE și continuă cu această poziție anti-PSD pe care a împrumutat-o și celorlalți lideri liberali, am auzit și din partea lor că trebuie șters cu buretele toate perioadele de colaborare între PNL și PSD... Le spun ca istoric, nu se poate șterge cu buretele istoria. Trebuie să luăm din istorie ceea ce a fost bun, nu ceea ce a fost rău.", a declarat istoricul Cristian Troncotă, în direct la RealitateaPlus.

"Președinte jucător"

Cristian Trocontă compară situația de acum cu cea din 2004, atunci când PSD a câștigat alegerile parlamentare, dar președintele a decis să dea Guvernul liberalilor.

"Știm foarte bine că am mai trecut printr-o asemenea problemă în urma alegerilor din noiembrie 2004 când PSD a câștigat cu 36% alegerile iar Alianța D.A. a avut 31%. Președintele de atunci Traian Băsescu, care s-a vrut un președinte jucător, iarăși în afara Constituției a dat Guvernul Alianței D.A. pentru că se aliase cu UDMR-ul.  Și ce a rezultat? În 3 ani de zile președintele a fost suspendat. Deci trebuie să analizăm foarte bine, să reflectăm și să nu ștergem cu buretele aceste experiențe politice.", a explicat Cristian Troncotă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel