Cristian Terheş: Încep să existe oportunităţi de bunăstare şi în România
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Chris Terheș
Chris Terheș
Cristian Terheş,  candidatul PSD la europarlamentare,  a declarat că şi în România încep să existe oportunităţi de bunăstare iar acest lucru îl va transmite românilor din diaspora. 

Candidatul PSD la Parlamentul European Cristian Terheş a declarat marţi, la Câmpia Turzii, după ce l-a însoţit pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe şantierul Autostrăzii Transilvania, tronsonul Iernut-Cheţani, că şi în România încep să existe oportunităţi de bunăstare iar acest lucru îl va transmite românilor din diaspora, mai ales că antreprenorii sunt nevoiţi să aducă muncitori din Vietnam şi Bangladesh pentru construcţia de autostrăzi. 

"A fost o experienţă plăcută, impresionantă, am văzut în prima parte a lucrării o echipă care lucrează foarte bine, am vorbit şi cu cel care coordonează lucrarea şi un lucru interesant pe care l-am aflat şi pe care îl voi mai dezbate public e că firma respectivă spunea: 'avem 500 de poziţii deschise, de potenţiale locuri de muncă pentru români şi nu avem pe cine angaja'. Eu tocmai vin din diasporă şi vă spun că o astfel de oportunitate nu este cunoscută acolo. Am rămas în contact cu dânşii şi în perioada următoare voi vorbi foarte mult despre acest lucru.

"Există oportunităţi în ţară"

Există oportunităţi în ţară, sunt salarii foarte bune, dânşii au trebuit să aducă muncitori din Vietnam şi Bangladesh pentru a ajuta cu autostrada, în contextul în care milioane de români au plecat din România pentru a lucra în Vest, pentru a-şi face o viaţă mai bună. Încet, încet, încep să existe oportunităţi de bunăstare şi în România şi din poziţia de europarlamentar îl voi ajuta clar pe ministru, ca să depăşim orice blocaj există din partea Bruxelles-ului, din partea Comisiei Europene, pentru a absorbi banii pentru autostrăzi. Iar de partea cealaltă, să le arăt românilor din diaspora că, iată, există oportunităţi de locuri extrem de bine plătite în România şi sperăm să se întoarcă cât mai mulţi acasă, la fel cum am făcut-o şi eu", a declarat Cristian Terheş. 

Terheş a spus că a decis să se întoarcă din SUA pentru a candida 



Terheş a spus că a plecat de peste 16 ani în SUA şi a decis să se întoarcă pentru a candida şi întrucât în cadrul unor întâlniri cu locuitori din Transilvania i-a fost ridicată problema autostrăzii, l-a abordat pe ministrul Transporturilor pentru a vedea care e stadiul lucrărilor. 

"Am decis să vin să îmi ajut ţara candidând la alegerile europarlamentare. În întâlnirile pe care le-am avut cu diverşi confraţi din zona Sălaj, Maramureş, Satu Mare, preocuparea multor români a fost ce facem cu autostrăzile. Şi atunci am zis că dacă tot sunt la Bucureşti, să mă întâlnesc cu ministrul să aflu exact care e situaţia autostrăzilor, dacă există blocaje pe undeva şi, nu în ultimul rând, ca viitor ales în Parlamentul European, ce pot să fac concret pentru a ajuta ţara şi pentru a-l ajuta pe dânsul (pe Răzvan Cuc, n.r.) să aibă un mandat de succes şi să termine această autostradă pe care noi, transilvănenii, o aşteptăm din 2004 să fie finalizată", a subliniat Cristian Terheş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel