Cristian Rizea, zi cu emoții. Decizie a deputaților la cererile DNA

Deputatul PSD, Cristian Rizea, află, miercuri, dacă poate fi reținut  și arestat în urma cererile DNA.

UPDATE: Deputații nu au aprobat și arestarea lui Cristian Rizea. Pentru arestarea deputatului au votat 120 de parlamentari.

UPDATE: Deputații  au aprobat, miercuri, cu 141 de voturi, cererea pentru reținerea lui  Cristian Rizea. Împotriva reținerii au votat 114 deputați.

Deputatii au incuviintat miercuri cererea procurorilor DNA de retinere a deputatului Cristian Rizea, iar procurorii vor putea sa il bage in arestul Politiei Capitalei chiar din aceasta seara.

Acesta a incercat sa ii sensibilizeze pe colegii sai, lasand sa se inteleaga ca ar putea sa isi piarda copilul adoptat daca va fi arestat, pentru ca procedura de adoptie se va finaliza abia in noiembrie.

Știrea inițială:

Rizea este acuzat că în 2009 a primit 300.000 de euro de la un afacerist ca să intervină la RA-APPS şi primăria Chiajna.

Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat într-un dosar instrumentat de DNA de trafic de influență, spălare de bani și influențarea martorilor. Astfel, potrivit procurorilor anticorupție, Rizea promitea indulgențe în sectorul 5, în zona Cotroceni, unor martori din dosarul său și le promitea, în schimbul tăcerii, spații comerciale, imediat ce ajunge primar de sector.

[citeste si]

"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", se arată într-un comunicat al DNA.

Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de 300.000 euro, primită de deputatul Rizea Cristian ca obiect al traficului de influență, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv, se mai arată în referatul procurorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel