Data publicării:

Cristian Rizea, indezirabil 15 ani în Republica Moldova. De ce a fost expulzat în România - Document

Autor: Irina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Iată de ce ar fi fost expulzat Cristian Rizea în România. 

Documentul care ar fi apărut prima oară pe rețelele sociale, conform unui site din Republica Moldova, arată că fostul deputat Cristian Rizea ar fi pregătit și desfășurat ”acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării”. 

”Conform constatărilor organelor abilitate să asigure securitatea statului, s-a stabilit că cetățeanul României, Rizea Cristian, născut la 12.04.1969, pregătește și desfășoară acțiuni îndreptate spre schimbarea prin violență a regimului constituțional, subminarea sau suprimarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării, activități cu elemente de factură criminală, acțiuni calificate ca pericol deosebit pentru securitatea statului”, se arată în document.

Totodată, se precizează, în documentul publicat, că ”menționatul încalcă în mod flagrant și sistematic prevederile Codului contravențional, prezentând pericol pentru ordinea și securitatea publică”.

2. foto Faceb... (doc-rizea_07677900.jpg)

”În același timp, în privința acestuia sunt inițiate mai multe acțiuni civile pentru imixtiunea în viața personală a persoanelor și lezarea onoarei, demnității și reputației profesionale”, se mai arată în documentul care ar fi fost semnat de directorul Inspectoratului General pentru Migrație, Mihail Vodă.

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie. În același timp, Cristian Rizea s-a lansat și-n politica din Republica Moldova, prin formațiunea politică NOI. Pentru așa-zisele dezvăluiri transmise pe rețelele sociale, Cristian Rizea se pare că ar fi fost de mai multe ori denunțat pentru defăimare. 

Cristian Rizea a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. ”Declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică”, declarau reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel