Cristian Preda, vehement: Asocierea PMP cu PP-DD e scandaloasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un europarlamentar român consideră scandaloasă asocierea partidului de suflet al fostului președinte Traian Băsescu, PMP, cu PP-DD, apreciind că, astfel, valorile popularilor europeni "sunt călcate în picioare".

Cristian Preda, ales în Parlamentul European pe listele PMP, este dezamăgit de faptul că partidul din care a făcut parte a ales să se asocieze cu PP-DD, "o formațiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru șantaj".

"Deși nu mai sunt membru ‪#‎PMP‬, consider că asocierea acestui partid cu PPDD e scandaloasă. Ca membru al ‪#‎PE‬, am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivată în toamnă, în condițiile în care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputați în Parlament. După arestarea Elenei Udrea, deși fusesem exclus din partid, mi s-a reproșat prezența PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupția. Acum, partidul al cărui președinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupție, alege să se asocieze cu o formațiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru șantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare", a transmis, joi, europarlamantarul Cristian Preda în cadrul unei postări pe contul său de socializare.

Reacția europarlamentarului survine ca urmare a anunțului de ieri a deputatului Daniel Fenechiu, potrivit căruia Partidul Mișcarea Populară și Partidul Național Democrat, formațiune alcătuită din foști membri PP-DD, și-au unit forțele în Camera Deputaților pentru a da naștere unui nou grup parlamentar, care va include 16 membri.

Daniel Fenechiu, după ce Dan Diaconescu a fost condamnat: Am schimbat numele grupului PP-DD

Decizia grupului PP-DD din Camera Deputaților de a-și schimba denumirea în grupul Democrat și Popular  a avut la bază și dorința de a se detașa de imaginea tuturor celor care conduc PP-DD, inclusiv și de imaginea fondatorului Dan Diaconescu care a fost ieri condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zarand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea.

PMP-PND, fuziune în Parlament: "Nu vom primi indicații de la Băsescu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel