Data publicării:

Cristian Preda: Sunt prea multe poziţii de lideri în PDL

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a declarat că structura de conducere a PDL ar trebui simplificată masiv, deoarece sunt prea multe cele 19 poziţii de lideri, el afirmând astfel că unii democrat-liberali doresc ca la Convenţie să se discute doar strategii şi să nu se facă alegeri.

 "Cred că sunt cel puţin două lucruri care trebuie făcute. Ar trebui să fie simplificată masiv structura de conducere a PDL. Este nefiresc să avem astăzi patru poziţii de prim-vicepreşedinte şi 14 de vicepreşedinte, cu tot cu preşedinte, 19 poziţii de conducere. Nici PPE, care reuneşte toate partidele populare din Europa, nu are atâţia prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi. Dincolo de număr e şi o chestiune de ordin calitativ, trebuie să porneşti de la funcţiuni, de la ceea ce trebuie să reprezinte funcţiunea de conducere, nu să alegi mai întâi un număr de oameni, foarte numeroşi dacă se poate, şi apoi să le găseşti nişte atribuţii cum este în acest caz şi, mă tem, există riscul în continuare”, a susţinut europarlamentarul PDL la Gândul Live.

 El a mai spus că "cinci, şase persoane” pot să îşi asume conducerea unui partid. ,,Cred că cinci - şase persoane pot să asume conducerea unui partid. Unul ar putea să aibă responsabilitatea grupurilor parlamentare, unul să aibă responsabilitatea teritoriului, altul ar trebui să se ocupe cu strategia politică şi aşa mai departe. Ştiu că unii colegi se vor supăra, dar nu mai suntem în 1990. Suntem în 2013, au trecut peste noi valuri de alegeri, dar unii se poartă ca în anii 1990”, a afirmat democrat-liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel