PMP îl dă afară din partid pe Cristian Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Europarlamentarul Cristian Preda este la un vot distanță de excluderea din Partidul Mișcarea Populară după ce nu s-a implicat în activitatea formațiunii și a susținut un alt candidat la alegerile prezidențiale.

Consiliul Executiv Național al PMP a decis în unanimitate să propună forului superior excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda pentru că a susținut alt candidat la prezidențiale decât Elena Udrea, a anunțat luni secretarul general al formațiunii, Cristian Petrescu.

Prezent luni seară în studioul România Tv, Gelu Vișan, membru PMP, a declarat că Preda nu a mai venit la ședințele partidului de la 1 august. Vișan a precizat că toți colegii săi PMP s-au simțit "călcați în picioare" de Cristian Preda.

Cine mai dă cu piatra în Elena Udrea?

După ce a părăsit pe ușa din dos PDL, Cristian Preda a intrat în PMP, unde i s-a oferit primul loc pe lista partidului pentru europarlamentare. Mai târziu, Preda numit decizia sa de a se alătura noului proiect politic al lui Băsescu o "modalitate de reînnoire a mandatului" de europarlamentar.

Preda, oportunistul principial

Cristian Preda a atacat-o prima oară pe Elena Udrea după ce aceasta a fost votată prezidențiabil al PMP. Luni, după primul tur al alegerilor prezidențiale, Preda a cerut demisia Elenei Udrea din fruntea partidului.

Europarlamentarul a făcut campanie deschisă la Președinție pentru Monica Macovei, membru PDL și candidat independent.

"Un punct pe ordinea de zi a ședinței noastre a fost legat de excluderea domnului Cristian Preda din PMP. CEN a propus Colegiului Național excluderea lui Preda din PMP ca urmare a susținerii unui alt candidat la Președinție. S-a votat în unanimitate, toți colegii au fost de acord că Preda nu mai poate face parte din partid atâta timp cât a susținut pe altcineva și chiar îi solicităm și retragerea din funcția de europarlamentar. Colegiul Național, format din toți președinții de organizații din țară, va lua decizia finală", a declarat Petrescu la finalul ședinței conducerii PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel