Cristian Preda, despre situația din PDL: Dumnezeu cu mila!
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susține într-un interviu acordat RFI că perioada de două luni stabilită pentru analiza internă în partid privind alegerile parlamentare este doar o tactică a liderilor democrat-liberali de a-și consolida poziția și de a-și pregăti o confirmare a lor, acuzând, totodată, și atitudinea "denigratoare" a acestora față de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Cristian Preda dă de înţeles că analiza internă din PDL în privinţa alegerilor parlamentare durează prea mult: "Eu şi Sever Voinescu am făcut această analiză şi am constatat că 30%, cât ne-am propus noi nu-i egal cu 16%, cât am obţinut împreună cu aliaţii noştri din Alianţa România Dreaptă. Partidul se pregăteşte să facă o analiză şi probabil că în următoarele zile, sper acest lucru, se va anunţa un calendar al întâlnirilor actualei conduceri cu filialele, pentru că s-a convenit ca rezultatele să fie vreo două luni discutate filială cu filială, într-un soi de circuit al conducerii în teritoriu. În fine, asta a fost soluţia. Nu mi se pare că e o soluţie bună şi vom vedea la sfârşitul lui februarie, când în principiu e programată o reuniune a CNC dacă în urma acestei analize se va face sau nu şi o Convenţie, un congres", a apreciat, joi, europarlamentarul PDL.

Întrebat dacă analiza durează prea mult, Cristian Preda a răspuns: "Păi, toată lumea a înţeles ce s-a întâmplat! De ce două luni? În principiu, e vorba de două luni în care cei care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o confirmare a lor, fie pe calea Convenţiei, fie pe calea unui acord tacit, "suntem cei mai buni, cine să ne înlocuiască?". Sunt fraze pe care le-am auzit deja în Colegiul Director. Nu fac pronosticuri. Eu am tras concluziile şi... Dumnezeu cu mila!".

Despre organizarea unui viitor Congres al PDL în primăvară, Cristian Preda este sceptic, însă recomandă colegilor săi să găsească un candidat urgent la președinție, care să candideze împotriva liderului PNL Crin Antonescu.

"Nu ştiu dacă va exista cu adevărat o Convenţie. Cred că există nişte urgenţe în momentul ăsta pentru Partidul Democrat Liberal şi urgenţa cea mai clară este cea legată de un candidat la prezidenţiale. Noi tot spunem că Antonescu nu-i bun, dar lumea aşteaptă să spunem şi pe cine îi vom opune lui Antonescu! Mai există, ca urgenţă secundă, dacă vreţi, pregătirea pentru viitorul test electoral, care e testul alegerilor europene de la anul. Plus, legat de asta, pentru că premierul a sugerat acest lucru, e posibil ca împreună cu alegerile europene să se facă dacă se ajunge la restructurarea pe regiuni a teritoriului administrativ, la alegerile regionale", a atras atenția europarlamentarul, criticând, de asemenea, și "atitudinea multora dintre liderii PDL faţă de Răzvan Ungureanu", care "a urmat mai degrabă linia Antena 3 a denigrării şi a stigmatizării, decât linia unei solidarităţi, care să-l susţină într-o asemenea cursă! Deci lucrurile trebuie clarificate".

Cristian Preda nu este la prima ieșire împotriva "fățărniciei" celor din PDL. La jumătatea lunii decembrie, europarlamentarul reclama faptul că a primit amenințări cu excluderea dacă mai vorbește în afara partidului Preda a spus că a fost avertizat să nu mai vorbească împotriva PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel