Cristian Preda: De facto, sunt exclus din PDL
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Europarlamentarul Cristian Preda afirmă, într-o postare pe blogul personal, că este exclus, de facto, din PDL, recunoscându-și sceptcisimul privind posibilitatea reintegrării în partid, din moment ce acesta "nu mai e nici democrat, nici liberal".

Cristian Preda critică decizia conducerii PDL de a-l suspenda din partid pentru o perioadă de șase luni, susținând că se consideră "profund nedreptățit".

"Propunerea BPN de a mă suspenda, pentru 6 luni, din PDL va fi analizată în următorul Consiliu Național de Coordonare, forul care decide – de iure – în asemenea situații. Nu se știe când anume va fi reunit CNC.  Atunci când ședința va avea loc, voi uza de dreptul meu la apărare, fiindcă mă consider profund nedreptățit. Nu îmi fac, însă, iluzii. De facto, sunt exclus. În sensul că nu mai pot participa la vreo reuniune a PDL. Cum nu mă mai identific cu vreuna dintre deciziile unui partid aflat în derivă, mi-e foarte greu să cred că o reintegrare e posibilă", a scris, luni, pe blogul personal Cristian Preda.

În opinia europarlamentarului, "ultimele evenimente – declarația lui Blaga de înfrățire cu P.C. Chinez, reproșul adresat lui T. Băsescu pentru convocarea unui “referendum scump”, ca și condiționarea înscrierii pe listele de candidatură la PE de plata unui “tribut” lunar către conducerea partidului -", nu fac decât să-i întărească convingerea că nu mai are nimic în comun cu PDL.

"Acest partid nu mai e nici democrat, nici liberal. Cetățenii de centru-dreapta au nevoie de o altă forță politică, pentru a-i mobiliza și reprezenta", conchide europarlamentarul PDL.

În urmă cu o zi, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că în partid există membri în Parlamentul European care nu şi-au plătit contribuţiile la partid de mai mult de un an de zile, iar acest lucru va avea consecinţe asupra modului în care vor fi stabiliţi candidaţii pentru un nou mandat.

 "Partidul nu trăieşte numai cu idei frumoase, ci trăieşte cu plătitul telefoanelor, cu chirii... (...) Nu vreau să discut cazuri individuale, vă spun doar că avem europarlamentari care consideră că nu trebuie să contribuie financiar - repet, respectând legea, adică primeşte chitanţă pentru suma donată", a precizat Stolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel