Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura într-o declarație pentru DCNews: Surprizeee
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Cristian Popescu Piedone. Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone. Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone nu va fi consilier general din toamnă. 

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, cel care-i va înmâna mandatul următor fiului său, edilul ales Vlad Popescu Piedone, a făcut o declarație pentru DCNews, în contextul unei ”piedici” puse de primarul general, Nicușor Dan. 

Citește aici: EXCLUSIV  Primăria lui Piedone a votat un proiect, în ciuda lui Nicușor Dan. Declarații de ultimă oră despre ce urmează la Capitală. ”Eu nu negociez nimic”

”S-au obișnuit ca Sectorul 5 să fie comuna Bucureștiului. Sub mandatul meu și sub mandatul viitorului primar, Sectorul 5 este pus pe hartă” a asigurat primarul Sectorului 5. 

În vederea unei negocieri a majorității pentru Consiliul General al Municipiului București, procentele PUSL având capacitatea de a schimba majorități, Cristian Popescu Piedone a răspuns: ”Eu nu negociez nimic, să ne vedem acolo. Pot să vă spun sigur că eu nu am să fiu membru al CGMB”. 

La finalul interviului, întrebat unde va fi dacă nu va fi în CGMB, primarul a răspuns: ”Surprizeee. Urmează”. 

Două variante

Prima variantă ar fi ca primarul Sectorului 5, după predarea mandatului, să intre în cursa pentru alegerile parlamentare, reușind să ducă PUSL în Parlamentul României. Imaginea lui Cristian Popescu Piedone, transmisă și fiului său, a reușit să urce PUSL în Capitală la un scor de aproape 10% (PUSL - 9,66%) peste AUR-ul lui George Simion și REPER-ul lui Dacian Cioloș, aflându-se la doar 3% de PNL. 

Rezultatele pentru Consiliul General al Municipiului București: 

Alianţa Dreapta Unită - 27,29% (184.581 voturi)

PSD - 26,59% (179.825 voturi)

PNL - 12,58% (85.046 voturi)

PUSL - 9,66% (65.293 voturi)

AUR - 8,18% (55.291 voturi)

REPER - 7,11% (48.093 voturi)

Dacă PUSL ar ajunge în Parlamentul României, ar putea conta la formarea viitoarelor majorități parlamentare și chiar la formarea Puterii. Dincolo de orice discuție, ideologic e văzut mai aproape de coaliția Puterii, PSD - PNL, decât de Opoziția sfărâmată între USR, AUR, UDMR. Astfel, imaginea lui Cristian Popescu Piedone ar fi un mare câștig pentru PUSL, în aspect politic. 

Prin urmare, Cristian Popescu Piedone ar putea fi locomotiva PUSL și ar putea fi viitor parlamentar, unul jucător. 

A doua variantă, mai riscantă, ar fi un Cristian Popescu Piedone la alegerile prezidențiale. Desigur, puțin probabil să fie văzut în turul doi, dar, dacă ar juca o carte câștigătoare, ar crește notorietatea PUSL la nivel național, crescând și mai mult șansele pentru ca PUSL să intre în Parlament. Candidatura ar rămâne de răsunet pentru viitor, iar Cristian Popescu Piedone s-ar profila ca lider de partid, potențial jucător important pe scena politică, fiind o candidatură cu bătaie pe termen lung, de întărire a sa ca lider politic național, dar și a partidului ca importanță politică de nivel întâi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel