Cristian Popescu Piedone, reacție după anunțul ANI: Îi voi da în judecată. E ordin de zi pe unitate
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone a reacționat după anunțul făcut de ANI, care l-a găsit în conflict de interese. ”Îi dau în judecată”, a spus edilul Sectorului 5, care abia ce își anunțase candidatura la PMB.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 al Capitalei, a reacționat după ce Agenția Națională de Integritate a publicat faptul că acesta se află în conflict de interese, după ce a semnat decizia de numire a ginerelui său într-o funcție publică.

”Eu mulțumesc Agenției Naționale de Securitate (n.r. a ținut să sublinieze acest lucru în locul denumirii instituției, deși i s-a atras atenția), am termenii cuvintelor, pentru că m-am uitat în contul de campanie și tocmai mi-au intrat 19,8 procente. Tot înainte. Acest spârc ordinar care se datorează unui denunț al fostului primar Daniel Florea, acum 4 ani de zile, că l-am angajat într-o comisie. Săracul, dacă nu cunoaște legislația... Dar cei care ar trebui să o cunoască, cei de la Agenția Națională de Securitate.

Vreau să vă spun un lucru clar. Ginerele meu este consilier local ales. Comisia 550 este comisia din care fac parte consilieri locali, iar retribuția este stabilită prin lege, prin votul unanim al Consiliului Local al Sectorului 5. Nu este niciun conflict de interese, dar lucrurile acestea se vor vedea, plus, abuzurile la care am fost supus de Agenția Națională de Securitate, dosarul fiind deschis în 2021.

În 2022, în luna iunie, la o lună după ce am fost arestat, în condiția de a închide repede dosarul, ca să își facă curat prin sertare. Numai că s-au schimbat inspectorii, au uitat și iată că, ușor, ușor, cu două luni înainte să primesc o înștiințare că să prezint niște puncte de vedere. (...) Am fost lezat, nu mi s-au fotocopii, nu mi s-a dat nimic. Am făcut cel puțin zece adrese către ANI, Securitate”, a declarat Cristian Popescu Piedone la Realitatea Plus.

Piedone: Îi voi da în judecată

”Anunț pe această cale că îi voi da în judecată pentru lipsa dreptului la apărare, dar și pentru intenția manipulării dreptului la vot”, a mai spus Cristian Popescu Piedone, adăugând că acest anunțul privind conflictul de interese a fost făcut public la numai câteva zile de la momentul în care edilul și-a anunțat candidatura la Primăria Municipiului București.

”Poate să mai scoată 200 de dosare, nu mă mai întoarce nimeni. Procesele durează 2-3 ani de acum încolo, nu mă mai interesează, vor merge înainte”, a mai spus Piedone.

Întrebat dacă anunțul venit de la ANI ar avea o legătură cu anunțul privind candidatura la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone a afirmat că ”100%, ordin de zi pe unitate”, a concluzionat edilul Sectorului 5.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, găsit de ANI în conflict de interese

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel