Cristian Popescu "Piedone", condamnat. Nu va ajunge la închisoare
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Cristian Popescu "Piedone", fostul primar al sectorului 4, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare pentru înfracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu - Piedone a fost condamnat definitiv la un an de închisoare, însă nu va ajunge în spatele gratiilor, pentru că judecătorii au decis să amâne aplicarea pedepsei vreme de 2 ani.

Piedone a fost găsit vinovat că și-a folosit funcția de edil pentru a avantaja firmele fiilor săi, dar în cazul în care va respecta restricțiile impuse, va scăpa definitiv de executarea pedepsei.

Pe durata perioadei de supraveghere, fostul primar trebuie să respecte, printre altele, următoarele măsuri: să se prezinte la vizitele regulate în faţa poliţiştilor de la probaţiuni, să anunţe dacă-şi schimbă domiciliul sau dacă pleacă în deplasări mai lungi de cinci zile. De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, Piedone nu are voie să exercite funcţia de primar.

[citeste si]

Fostul primar fusese trimis în judecată pentru că a dat personal avizele și autorizațiile firmelor patronate de cei doi fii ai săi. Decizia Curții de Apel este definitivă, însă, la cererea lui Popescu Piedone, dosarul va ajunge și la Curtea Constituțională, unde fostul edil speră să demonstreze că articolul din Codul Penal privind conflictul de interese nu ar fi constituțional.

El este judecat și în dosarul Colectiv, pentru abuz în serviciu

Cele trei procese privind incendiul din clubul Colectiv vor fi judecate împreună, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, 15 ianuarie, ca dosarul în care sunt judecaţi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei să fie reunit cu dosarul Colectiv în care sunt judecaţi fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

În 6 decembrie 2017, Tribunalul Militar Bucuresti a decis ca dosarul pompierilor să fie trimis Tribunalului Bucureşti, care a acceptat comasarea dosarelor.

Următorul termen al procesului - care se va judeca la Tribunalul Bucureşti - va avea loc în 12 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel