Cristian Ghinea anunţă ce face USR dacă nu se înţelege cu PNL şi UDMR pentru majoritate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook Cristian Ghinea
Foto: Facebook Cristian Ghinea
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Cîţu, a anunţat planul USR cu Guvernul dacă PNL şi UDMR nu vor fi de acord cu refacerea coaliţiei de guvernare. 

„În opinia mea, și vă spun că e în opinia mea pentru că nu am apucat să terminăm discuțiile din Biroul Național, sunt două scenarii de lucru – refacerea coaliției cu PNL și UDMR și premierul desemnat asta va încerca în zilele următoare, dacă PNL și UDMR nu doresc să refacem coaliția, atunci suntem gata să mergem cu o propunere de guvern în Parlament și atunci trebuie să explice populației PNL și PSD de ce refuză instalarea unui guvern legitim în Parlament.

Repet, doar dacă nu se reface coaliția, atunci planul nostrul, planul B este să mergem cu o formulă de guvern, un guvern suplu, cu un număr redus de ministere, un guvern care să-și asume ieșirea din criză și reforme și atunci ne prezentăm în Parlament și rămâne ca Parlamentul să decidă.

Reamintesc un episod amuzant acum, retrospectiv vorbind, în februarie în acest an, când am prezentat PNRR în Parlament, domnul Ciolacu mi-a spus, citez: 'Domnule ministru, transmiteți domnilor Barna și Cioloș că PSD este gata să susțină un guvern minoritar USR'. Nu știu dacă a vorbit serios sau nu, dar toate posibilitățile sunt deschise, noi nu avem negocieri cu PSD”, a spus Ghinea la Digi24.

PNL, UDMR şi minorităţile, chemate la negocieri 

 

Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat, invită, marți, liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. 

„În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș.

Cine face parte din echipa de negociere

Biroul Național al USR a decis echipa de negociere. Acesta este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu.

De asemenea, a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoș Pîslaru.

„USR reiterează că cea mai bună soluție pentru România este un guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza prețurilor la energie și să implementeze PNRR”, potrivit comunicatului USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel