Cristian Diaconescu confirmă discuțiile cu o aripă din AUR: Să decidă domniile lor ce vor face
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Cristian Diaconescu
Sursă foto: Facebook Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu, președintele PMP, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre o posibilă alianță cu AUR, în contextul unor înregistrări apărute în presă.

În urma unor înregistrări video apărute pe G4media, în care Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, participă alături de George Simion și liderii de filiale ai PMP, co-președintele AUR le-a propus ca PMP să facă o alianță sau o fuziune cu AUR și le-a promis că-i ajută să-și facă grup parlamentar.

Oferta lui Diaconescu către liderii de filiale are loc în contextul în care 41 de filiale din 49 au votat deja să convoace sâmbătă un Congres, în care Cristian Diaconescu ar urma să fie schimbat din funcție cu Eugen Tomac. Acesta din urmă a fost promotorul unei fuziuni cu PNL. Prin această mutare, Diaconescu ar încerca să-i convingă pe lideri să revină asupra deciziei de a convoca Congresul, se mai precizează în știre.

Redacția DC News l-a contactat în acest sens pe liderul PMP pentru a vedea dacă există vreo negociere între PMP și AUR, în contextul în care formațiunea condusă de Cristian Diaconescu va avea un Congres în acest weekend:

„Nu există vreo negociere! Un grup din PMP vrea să mă elimine sâmbătă la Congres, deci nu am ce negocia. L-am invitat pe Simion (n.r. George Simion) să le propună la partid să creeze un grup parlamentar. Atât! Să decidă domniile lor ce vor face.“, a precizat, pentru DC News, Cristian Diaconescu, președinte PMP.

De asemenea, conform unor surse DC News, cei care vor merge către PMP sunt Claudiu Târziu, Sorin Lavric și alți 10 parlamentari AUR.

Simionca: Tribunalul a respins cererea lui Diaconescu de blocare a Congresului PMP din 19 februarie

Secretarul general al PMP, Ionuț Simonca, a transmis că Tribunalul București a respins cererea formulată de Cristian Diaconescu.

„Tribunalul București a respins cererea formulată de domnul Diaconescu prin care acesta dorea să blocheze Congresul din 19 februarie și, implicit, exprimarea democratică în PMP”, a anunțat Ionuț Simonca, potrivit Mediafax.

De asemenea, acesta a precizat că pe data de 19 februarie va fi organizat congresul partidului, care „va însemna un nou început pentru PMP și pentru o Românie creștin-democrată”.

„Mergem mai departe, așa cum au decis forurile statutare, iar Congresul de sâmbătă, 19 februarie, va însemna un nou început pentru PMP și pentru o Românie creștin-democrată. Un nou început pe care membrii PMP și susținătorii partidului îl așteaptă și îl merită”, a conchis Simonca.

Colegiul Național al PMP a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri.

Liderul partidului, Cristian Diaconescu, a contestat decizia membrilor Colegiului Național al PMP. El spune că refuză să participe la orice încercare de „sabotare a existenței PMP” și-l acuză pe Eugen Tomac că are o strategie pentru a oferi partidul „în schimbul unor beneficii personale iluzorii”.

Diaconescu anunțase că, în calitate de preşedinte al PMP, a convocat Congresul partidului pe data de 26 martie (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel