Cristian Chirteş (PNL): Legătură între autorităţile de la Budapesta şi problema de la Târgu Mureş
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Senatorul Cristian Chirteş, liderul PNL Mureş, a declarat, vineri, 8 septembrie, că "există o legătură între implicarea autorităţilor de la Budapesta şi problema Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş".

"Nu suntem aici să comentăm sentinţe judecătoreşti sau motivele pentru care prefectul a atacat decizia de înfiinţare a acestui liceu, dar nu putem să nu vedem faptul că la anul, în aprilie, vor fi alegeri în Ungaria. Nu putem să nu amintim faptul că aproape 500.000 de cetăţeni români au şi cetăţenia ungară. În 2014, 90.000 de cetăţeni din România s-au înscris pentru votul prin corespondenţă la alegerile din Ungaria. Deci 90.000 de persoane! Băsescu a câştigat Preşedinţia României, la o populaţie de 20 de milioane, cu 70.000 de voturi. Cred că există o legătură între implicarea autorităţilor de la Budapesta şi problema din Târgu Mureş. Cred că domnii care conduc Ungaria ar trebui să ne lase în pace, aici, în România, să rezolvăm problemele aşa cum am rezolvat până acum, români-maghiari, fără ingerinţele politicului", a precizat senatorul.

Acesta a spus că nu se ajungea nici la proteste de stradă şi nici la dispute diplomatice dacă părinţii elevilor de la liceul din Târgu Mureş nu erau aţâţaţi "de oameni cu interese electorale", notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel