Cristian Burci, adus cu mandat la Curtea de Apel în dosarul ”Mită pentru PSD”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Proprietarul televiziunii Prima și al cotidianului Adevărul, Cristian Burci, a fost adus, joi, cu mandat la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi audiat ca martor în dosarul ”Mită pentru PSD”.

Cristian Burci a fost adus cu mandat la Curtea de Apel, după ce la termenul trecut a refuzat să se prezinte. În plus, acesta a primit o amendă de 3.000 de lei, informează televiziunile de știri.

La ieșirea de la audieri, Cristian Burci a transmis că nu are nicio legătură cu faptele din dosar și cu finanțarea campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoană.

Istoricul cazului

În dosarul ”Mită pentru PSD”, fostul şef al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi omul de afaceri Ioan Niculae sunt judecaţi pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană, din 2009.

Anchetatorii investighează intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, care i-ar fi cerut un milion de euro lui Ioan Niculae. Banii ar fi ajuns în conturile campaniei prezidenţiale ale lui Mircea Geoană, susțin procurorii.

În acest dosar, în primă instanţă, Judecătoria Sectorului 1 a decis, pe 20 noiembrie 2013, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae, aceeaşi decizie fiind luată şi pentru Gheorghe Bunea Stancu, Viorel Bărac şi Gheorghe Teodorescu.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu a fost definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Vezi și: Cristian Burci, Prima TV, vrea o rețea de radio. Prima stație, la Piatra Neamț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel