Cristian Bușoi, răspuns la o întrebare-cheie pusă de Bogdan Chirieac
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac i-a adresat, miercuri, europarlamentarului PNL, Cristian Bușoi, invitat la DCNEWS LIVE, o întrebare importantă, privind capitalul privat din România.

"Veniți dintr-un partid care a avut un slogan în anumite vremuri, care ne-a ajutat mult după Primul Război Mondial: "Prin noi înșine". Capitaliștii români cât de cât importanți nu prea mai există astăzi. Dacă, prin absurd, punem răul înainte, vor fi totuși alegeri la anul și ne vom întoarce la democrație, dacă PNL va câștiga alegerile, veți încuraja și capitaliștii români sau îi lichidați și pe cei care s-au încăpățânat să supraviețuiască?" a întrebat Bogdan Chirieac.

"Eu vă spun opinia mea personală. Nu cred că România are o șansă pe termen mediu sau lung fără a stimula existența și creșterea unui capital românesc consistent. Cred că România trebuie să susțină expansiunea, cel puțin regională, că e greu de crezut că firmele românești vor câștiga licitații în Franța sau Germania, dar cel puțin, în zona Balcanilor, în zona Europei Centrale și de Est, firmele românești serioase trebuie susținute prin toate mijloacele legale, de diplomația românească, de structurile statului român, pentru a putea să aibă un cuvânt de spus în regiune. Și eu sunt îngrijorat de faptul că vedem multe firme românești având probleme. Nu știu dacă s-ar putea imagina un sistem în care, chiar dacă directorul general sau proprietarul firmei, la un moment dat, trece printr-o perioadă dificilă pentru că este sau nu implicat într-o afacere oneroasă și felul în care o companie care s-a clădit în 15-20 ani ar trebui cumva scutită de probleme care nu țin neapărat de companie în sine, ci de faptele unei persoane și susținută să reziste pe mediu termen și lung. Fără a avea acum o soluție definitivă sau fără a putea spune exact ce este de făcut în această chestiune, susțin cu putere principiul că trebuie să existe un capital românesc consistent și care merită susținut. Evident că acest capital trebuie să fie transparent, curat și să funcționeze pe principii de competiție. Dar în acest moment pare că lucrurile sunt extrem de complicate în această zonă și că multe firme cu capital românesc par a fi în derivă, din păcate" a declarat Cristian Bușoi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel