Cristi Săpunaru spune că va da în judecată FRF, dacă nu va fi lăsat să antreneze în Superligă: N-am fost zugrav, am fost fotbalist!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Cristian Sapunaru
Facebook Cristian Sapunaru
Scandalul licenţei PRO la antrenorii din campionatul românesc continuă. Cristian Săpunaru, căpitanul celor de la FC Rapid, spune că va da în judecată Federaţia dacă nu va fi lăsat să antreneze pe baza calificării obţinute în Republica Moldova. 

”Am făcut cursuri de licență B în Moldova. E ilegală școala din Moldova? Ce, m-am cocoțat în bananier să culeg banane?! M-am dus și am făcut școală. Eu am mai spus și o mai spun și acum. Foștii fotbaliști intră în aceeași categorie cu cei care nu au făcut fotbal și vor să facă școală. Nu mi se pare normal!

Eu am fost fotbalist 20 de ani, nu zugrav. Trebuie să am și eu un avantaj. Nu îți răspunde nimeni la nimic. Eu o să antrenez așa când o să fie timpul și dacă o să mi se îngrădească dreptul la muncă, o să îi dau în judecată”, a declarat Cristi Săpunaru, în Antalya, citat de Digisport.

”Normal că mă pregătesc, vreau să intru direct la treabă, să continui în fotbal. Când să fac școală, dacă la 40 de ani termin ca jucător? Termin la 50 de ani școala, dacă mă apuc la 40! Mă apuc la 50 de ani să antrenez.

Ai nevoie de șapte ani să devii antrenor. Păi în șapte ani poți să mori, nici nu apuci să antrenezi! Eu îmi doresc să ajung să antrenez la Rapid la un moment dat, dar acum sunt jucător”, a spus Cristi Săpunaru.

Şeful Şcolii de Antrenori din Moldova nu înţelege scandalul 

”Este un scandal impropriu zis. Fiecare student are voie să facă şcoala oriunde în cele 54 asociaţii afiliate UEFA. Inclusiv Moldova. Eu nu înţeleg de ce se face acest tam-tam, prea mult. Sunt băieţii ăştia care încearcă să înveţe. Asta e legislaţia din Moldova. După 2 ani de zile de învăţat teoretic şi practică primeşti carnetul, că acest carnet nu este recunoscut sau echivalat în România asta e partea a doua.

Eu nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Probabil că se va rezolva şi această problemă cu carnetele de antrenori, se poate modica legislaţia. Eu nu vreau să dau nume să uit pe cineva, ei vin să înveţe în Moldova ca să poată sa antreneze în cele 54 asociaţii afiliate. Nu cunosc foarte bine legislaţia din România”, a declarat Dănuţ Oprea, şeful şcolii de antrenorat din Republica Moldova, la Orange Sport. 

CITEŞTE ŞI Gigi Becali, atac la şeful Şcolii de Antrenori: Ce băiat deştept e el, că mă învaţă el pe mine...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel