Data publicării:

Cristi Popovici e în Ucraina: Oamenii sunt la bancomate să scoată bani, la magazine să se aprovizioneze

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cristi Popovici a transmis date în timp real de pe linia frontului. 

„La Odessa au fost 40 de minute extrem de tensionate, în această dimineaţă, când artileria ucraineană a tras la foc continuu, nu se ştie exact către ce - rachete, avioane... Cert este că sistemul de apărare ucrainean a intrat în funcţiune exact în momentul în care se auzeau explozii la Kiev şi în celelalte mari oraşe. (...) S-au auzit explozii şi în Odessa, în zona portului Lujnik, aflat la 20-25 de km de oraşul industrial. Populaţia este, momentan, în stare de tensiune. Nu este panică, cel puţin în Odessa, însă sunt îngrijorări. Oamenii nu ştiu exact ce informaţii sunt reale, mai ales că pe toate canalele media se spune că se duc lupte grele la Odessa, dar în realitate nu este aşa. În Odessa este linişte, cu excepţia a ceea ce a fost de dimineaţă, acel schimb de focuri între armata ucraineană şi ceva din partea Rusiei, însă nu se ştie deocamdată ce. Oamenii şi-au început dimineaţa la bancomate să scoată bani, la magazine să se aprovizioneze. Se uită toţi la televizor şi caută informaţii, însă sunt foarte multe neadevărate, aşă că nu ştiu ce să mai creadă”, a spus, joi, Cristi Popovici, trimisul special Antena 3 în Ucraina.

„Este exact ceea ce anticipau experţii înainte de începerea atacului, un război hibrid, purtat terestru, aerian, naval, dar şi informaţional, cu tot felul de fake-news-uri menite să îi sperie pe oameni”, a mai spus Cristi Popovici.

 

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă a convocat task-foce-ul în contextul conflictului din Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, joi, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Principalele responsabilități ale acestui grup sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice, în comtextul conflictului din Ucraina.

Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, Externelor, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, precum și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel