Cristi Chivu are soluţia pentru ca românii să nu mai fie dezamăgiţi de echipa naţională
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto DC NEWS/ Florin Răvdan
Foto DC NEWS/ Florin Răvdan
Cristi Chivu, fost căpitan al naţionalei României, are o soluţie pentru ca suporterii să nu mai fie dezamăgiţi. 

"Bine nu am ajuns, dar speranța rămâne. Cred că ar trebui să ne detașăm de trecut pentru a avea viitor. N-ar trebui să mai facem comparații, trebuie să acceptăm realitatea și de aici să venim cu soluții și proiecte viabile.

De la pregătirea jucătorilor, de la pregătirea antrenorilor, echilibrul pe care trebuie să-l avem în competiția internă, multe lucruri pe care ar trebui să le facem. Din păcate, noi vrem mereu rezultate pe loc. Sigur, dezamăgirea e mare, sunt mulți ani de la ultimul turneu final și ce avem astăzi ne face pesimiști.

Trebuie să avem răbdare, să creștem mult mai bine jucătorii tineri și să sperăm că vom găsi echilibrul necesar în a găsi soluții și a avea rezultate", a spus Cristi Chivu la Digisport Special.

Momentul în care Chivu a decis să devină antrenor. Nu are planuri să antreneze în România

Cristi Chivu, fostul căpitan al naţionalei României, a povestit cum s-a decis să devină antrenor. Totul ar fi plecat de la un favor pe care i l-a făcut Ionuţ Lupescu. 

”Mi s-a oferit șansa de a fi observator tehnic la UEFA pentru meciurile de Europa League și Champions League. Eram singurul analist fără școala de antrenori, așa că m-am înscris la Coverciano.

Ionuț Lupescu era la UEFA, mi-a oferit posibilitatea asta și am zis să nu fiu singurul om de acolo fără o școală de specialitate. M-am apucat să fac școală pentru acest favor, dacă pot să-l numesc așa.

Când am văzut că lângă mine era David Moyes și șeful nostru era Alex Ferguson m-am gândit să fac și eu școală să nu fiu eu ultimul om de acolo. Cu Inter am avut discuții să preiau o grupă de juniori de acum 10 ani. Ei au crezut în mine.

Am început de jos, ei mi-au oferit patru soluții, eu am zis că o vreau pe ultima, cea mai mică dintre grupele pe care mi le oferiseră, pentru a vedea dacă-mi place. Nu știam dacă sunt în măsură să traduc ideile pe care le aveam, nu e atât de simplu, mai ales atunci când lucrezi cu copii.

Mi-a plăcut din prima clipă, probabil că a fost și avantajul de a fi jucat și de a fi credibil datorită faptului că am avut cariera pe care am avut-o și am jucat la nivel înalt. Mi-a plăcut, e pasiune, e motivație, e dorință de a învăța tot timpul”, a declarat Cristi Chivu, citat de Digisport.

Nu vrea să antreneze în România 

”Am primit multe mesaje, din Federație, nu. Eu am fost în tabăra adversă și am fost ciuruit. Eu vreau în iarbă, nu vreau la birou. Vreau să reușesc aici, vreau să rămân aici. Am primit oferte din România în ultimii ani, dar am refuzat, eu am început un drum aici.

Au fost oferte mai mult sau mai puțin concrete, mai mult sau mai puțin oficiale, dar am refuzat. Primul obiectiv e Serie A și apoi urmează altul”, a declarat Cristi Chivu la Digi Sport Special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel