Cristi Balaj, fost arbitru, intervenţie după scandalul cu Colţescu. "Nu este de acceptat. Dar..."
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 09 dec 2020, 07:29
WhatsApp
Fostul arbitru FIFA Cristi Balaj a reacţionat după scandalul provocat de Sebastian Colţescu la meciul de Liga Campionilor dintre Paris SG şi Istanbul Başakşehir. 

„Nu cunosc toate amănuntele, dar am o opinie. Dacă Sebastian Colțescu s-a adresat și a folosit cuvinte rasiste cu jucătorul care s-a simțit lezat, atunci nu este de acceptat așa ceva. Dacă a avut o discuție cu Hațegan, internă, în care să nu fie folosit sensul peiorativ, ci ca să identifice pe cineva și nu să jignească, atunci lucrurile, chiar dacă sunt sensibile, sunt diferite”, a declarat Cristi Balaj pentru ProSport.

Fostul arbitru FIFA este convins că este vorba despre o neînțelegere.

„Nu se acceptă rasismul nicăieri în lume! Nu doar în fotbal sau la nivelul Ligii Campionilor. Asta este clar. Eu, cunoscând brigada, sunt convins că e doar o neînțelegere și Colțescu a folosit un cuvânt cu un anume sens și a fost auzit de fotbalistul lezat. Chiar daca seamănă cu un cuvânt rasist din limba engleză e foarte diferit ca nuanță.

Îi cunosc foarte bine, ei nu au jignit niciodată pe nimeni, nici pe bază de culoare a pielii, nici pe bază de religie sau mai știu eu ce. Sunt foarte respectuoși cu toți jucătorii. E drept, însă, că era o situație care putea fi evitată și va fi un exemplu și pentru alți arbitri”, a mai spus Cristi Balaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?