Criptomonedele înregistrează investiții record în primele 11 luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Criptomonedele înregistrează investiții record în primele 11 luni Sursa: Pixabay
Criptomonedele înregistrează investiții record în primele 11 luni Sursa: Pixabay
Industria criptomonedelor a înregistrat investiții record în primele 11 luni ale anului, în condițiile în care investitorii instituționali au venit în număr mare în acest spațiu, în ciuda scăderilor de preț din ultimele săptămâni.

Conform datelor furnizate de managerul de active digitale CoinShares, totalul intrărilor în acest sector a fost de 9,5 miliarde de dolari la 26 noiembrie, un maxim istoric.

Bitcoin, cele mai mari intrări din ultimele cinci săptămâni


Bitcoin a înregistrat cele mai mari intrări din ultimele cinci săptămâni, totalizând 247 de milioane de dolari, potrivit datelor CoinShares, în urma lansării unui alt produs de investiții în Europa. Cea mai mare criptomonedă din lume a înregistrat plusuri timp de 11 săptămâni consecutive, cu un total de 2,7 miliarde de dolari, a declarat CoinShares.


Fluxurile de investiții pe Bitcoin de săptămâna trecută au venit în condițiile în care prețul a scăzut cu 2,3%, după o scădere de 10,4% în săptămâna precedentă. Vineri, bitcoin a scăzut cu aproape 9%, investitorii renunțând la moneda virtuală pe fondul temerilor legate de impactul noii variante Omicron. În cele mai recente tranzacții a crescut cu 2%, la 58.483 de dolari.

"Inflația crește vertiginos, iar oamenii caută alternative pentru banii pe care îi au în bancă"

"Inflația crește vertiginos, iar oamenii caută alternative pentru banii pe care îi au în bancă", a declarat Ruud Feltkamp, șeful robotului de tranzacționare Cryptohopper, bazat pe cloud. "Nu cred că va dura mult până când investitorii vor vedea acest moment ca pe unul de cumpărare "ieftin". Suntem încă în mijlocul ciclului de creștere și cred că inflația în creștere va duce la alocarea mai multor bani către acțiuni și cripto", a adăugat el, conform Mediafax.


Între timp, produsele bazate pe Ethereum au înregistrat intrări pentru a cincea săptămână consecutivă, cu 23 de milioane de dolari.

El Salvador va avea un oraș Bitcoin, folosind energia vulcanului Conchagua. Cum va arăta

El Salvador vrea să construiască un oraș Bitcoin, folosind energia vulcanului Conchagua.

El Salvador intenționează să construiască un oraș Bitcoin la baza unui vulcan, criptomoneda fiind folosită pentru a finanța proiectul, a anunțat președintele țării, citat de BBC.

Cum va arăta orașul Bitcoin

Orașul va fi circular, de forma unei monede mari și va fi construit în regiunea sud-estică La Unión, a declarat președintele Nayib Bukele, transmite Mediafax. Amplasamentul va profita de energia geotermală a vulcanului Conchagua pentru a alimenta mineritul bitcoin, a adăugat el.

El Salvador a devenit recent prima țară care a folosit bitcoin ca mijloc legal de plată. Măsura a dus la proteste pe scară largă din cauza temerilor că această criptomonedă va aduce instabilitate și inflație în această țară săracă din America Latină.

Adresându-se unei mulțimi gălăgioase la un eveniment promoțional bitcoin în orașul de coastă Mizata, Bukele a declarat că noul oraș planificat va "include totul".

"Zone rezidențiale, zone comerciale, servicii, muzee, divertisment, baruri, restaurante, aeroport, port, cale ferată - totul dedicat bitcoin", a spus președintele, care a adăugat că în oraș nu se vor percepe impozite pe venit, ci doar taxa pe valoarea adăugată (TVA).

"Este un proces costisitor, dificil și consumă cantități mari de energie"

El a precizat că jumătate din veniturile obținute vor fi folosite pentru "a construi orașul", în timp ce restul va fi folosit pentru a menține străzile "îngrijite și curate". Citește continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel