Crinuța Dumitrean și Ioan Oltean, averi în oglindă. Relația lor, descrisă la DNA de un deputat PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Legătura strânsă între deputatul PDL Ioan Oltean și fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, este reflectată și în declarațiile de avere ale celor doi. Potrivit unor documente prezentate de jurnalista Oana Stancu în emisiune "E xces de Putere", difuzată de Antena 3,  Oltean a cumpărat mai multe proprietăţi pe numele Crinuţei Dumitrean, el având calitatea de mandatar al fostei şefe ANRP.

Averile "în oglindă" ale celor doi:

  • Ioan Oltean- 2.000 mp în Voluntari/  Crinuţa Dumitrean- 1000 mp în Voluntari
  • Ioan Oltean-  1000 mp în Afumaţi (obţinut în 2006)/ Crinuţa Dumitrean- 25.000 mp în Afumaţi ( tot în 2006)
  • Ioan Oltean- 3.000 de mp în Tunari/ Crinuţa Dumitrean- 5.000 mp în Tunari

Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat în repetate rânduri că "în afară de faptul că a recomandat-o" pe Nicoleta Crinuţa Dumitrean premierului Emil Boc, pentru a fi preşedinta ANRP, "nu a avut niciun fel de alta interferenta cu activitatea acesteia", şi că propunerea sa "a fost făcuta cu buna credinţă".

Unul dintre suspecții din dosarul retrocedărilor ilegale, deputatul PNL Thedor Nicolescu, a descris în fața DNA cum funcționa relația între Oltean și Crinuța Dumitrean.

Ioan Oltean: Nu am fost chemat la audieri la DNA în dosarul Crinuţei Dumitrean

"Este ştiut faptul că Crinuţa Dumitrean era susţinută în poziţie de Ioan Oltean , acesta venind periodic la sediul Autorităţii, ocazii cu care purta discuţii uneori îndelungate , în biroul doamnei Dumitrean, cu aceasta. Pe parcursul discuţiilor, doamna preşedinte nu putea fi deranjată , nici măcar la telefon, nici dacă era o urgenţă în cadrul instituţiei. (..)I-am cerut doamnei Dumitrean o discuţie , spunându-i că eu şi ea suntem răspunzători şi atunci mi-a replicat că nu suntem acolo de capul nostru , că am fost numiţi şi susţinuţi politic şi mi-a sugerat , pentru a fi bine, să avem o poziţie unitară , ceea ce sigur nu avea cum să facă să nu te gândeşti la un vot unitar. Am considerat că este o modalitate de presiune, ea prevalându-se de relaţia strânsă pe care o avea cu Ioan Oltean. Era clar pentru mine că, dacă voi mai avea atitudini contrare, va apela la Ioan Oltean pentru a mă schimba din funcţia de vicepreşedinte ANRP şi pentru a-mi periclita situaţia politică", a spus Nicolescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel