Crinii vor înflori luxuriant: 3 reguli pe care grădinarii amatori le uită
Urmați aceste sfaturi simple și bucurați-vă de înflorirea luxuriantă a acestor flori frumoase.
Crinii nu sunt în niciun caz inferiori trandafirilor regali. În plus, aceste flori sunt considerate de mulți ca fiind mai elegante.
Cu toate acestea, pentru a vă bucura pe deplin de frumusețea lor, este important să obțineți o înflorire activă a plantelor.
Care sunt cele 3 reguli de reținut?
Cantitatea potrivită de soare. Dacă unele plante au nevoie de mult soare pentru o înflorire luxuriantă și un aspect atractiv, atunci crinul are nevoi complet diferite. Grădinarii cu experiență spun că florile au nevoie de soare doar în prima jumătate a zilei.
Pudra care protejează plantele împotriva bolilor și a dăunătorilor se află în cămara ta
Nu exagerați cu hrana. Dacă vreți ca aceste plante să înflorească frumos, folosiți îngrășămintele de 2-3 ori în timpul sezonului. Dacă folosiți mai multe îngrășăminte, crinii nu vor beneficia de toate substanțele nutritive.
Nu tăiați crinii. Cel mai bine este să nu tăiați crinii, deoarece lucru duce la diferite boli. Lăsați florile în grădină și bucurați-vă afară de frumusețea lor.
Bujorii vor crește uriași și luxurianți: iată secretul grădinarilor pricepuți
Unele dintre cele mai frumoase flori pe care le puteți cultiva în grădină sunt bujorii. Dar, din păcate, adesea, mugurii sunt foarte mici și, cu siguranță, nu vor crește flori mari și luxuriante. Dacă, la inspectarea tufișurilor, observați că mugurii se dezvoltă foarte lent, nu vă faceți griji, deoarece rezolvarea acestei probleme este foarte simplă.
Cel mai comun motiv pentru care mugurii se dezvoltă încet este că nu primesc suficientă nutriție, deoarece majoritatea nutrienților sunt absorbiți de tulpină și frunze. Dacă tăiați cu atenție frunzele, toate substanțele nutritive vor fi direcționate doar către dezvoltarea florilor.
Când creșteți bujori, este important să vă amintiți regula: o tulpină - un mugur. Doar în acest caz, vor crește flori frumoase care vă vor încântă cu frumusețea lor pentru o lungă perioadă de timp.
Fertilizarea bujorilor se efectuează simultan cu udarea, iar dacă vremea a fost uscată în ziua acestei proceduri, toarnă 1-2 găleți de apă sub o tufă. Florile trebuie hrănite doar după ce toată umiditatea a fost absorbită.
Pentru aceasta, grădinarii folosesc un îngrășământ complex cu azot. Nu mai puțin utilă va fi hrănirea cu granule de Nitroammofoska: 1 lingură de agent și 1 linguriță de azotat de amoniu la 10 litri de apă.
De asemenea, puteți folosi materie organică. În acest caz, sursa de azot este înlocuită cu infuzie de gunoi de grajd, excremente de păsări și chiar iarbă. Indiferent de tipul de îngrășământ, solul trebuie acoperit cu humus, compost, paie sau turbă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News