Crin Antonescu vrea să desființeze sectoarele Capitalei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Ceea ce se întâmplă acum în Capitală nu mai poate continua, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul unei discuții privind alegerile prezidențiale de anul viitor și despre o candidatură a lui  Sorin Oprescu la acest scrutin.

"Am început să mă gândesc foarte serios la formula desființării, integrării sectoarelor. Ce se întâmplă acum nu mai poate continua Sigur... Sorin Oprescu nu a făcut tot ce a promis în campanie și asta nu se poate imputa tot lui. Oprescu ca primar nu este o deziluzie", a spus șeful PNL.

 Problema desființării sectoarelor Capitalei s-a mai pus în vara lui 2011, când ministrul Dezvoltării de atunci, Elena Udrea credea că acesta este primul pas în cadrul procesului de reorganizare administrativ-teritorială a României.

 "Nu numai că este indicată și utilă, Legea Capitalei este și obligatorie. Pentru că va fi nevoie de o lege care să reglementeze în mod practic activitatea administrației publice locale de la nivelul Bucureștiului", a scris la acea vreme ministrul Turismului pe blogul său.

Elena Udrea a citat din președintele Traian Băsescu și s-a adresat direct Opoziției, vorbind despre avantajele pe care le-ar aduce Legea Capitalei.

 "Repet ceea ce spunea și Președintele la referendumul din 22 noiembrie 2009: băieți, de ce vă e frică nu scăpați, (...). Debirocratizarea, eficientizarea administratiei, bugetul unic al Bucureștiului și strategia de dezvoltare unitară a Capitalei se păstrează pe lista noastra de priorități", mai spunea Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel